Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen “Halk Oyunları Grup Yarışmaları” Aydın"da başladı. 2 gün sürecek olan yarışmalara 5 ayrı ilden 37 ayrı halk oyunları ekibi katılıyor.
Milli Eğitim Bakanlığı, Okuliçi Beden Eğitimi Spor ve İzcilik Dairesi Başkanlığı'nın 2008-2009 Eğitim Öğretim yılı faaliyet programı çerçevesinde düzenlenen Türkiye Okullararası Halk Oyunları Yarışmaları"nın Halk Oyunları Grup Yarışmaları Aydın"da başladı. Burdur, Isparta, Antalya, Muğla ve Denizli illerinin yarışmaya katılacak olan 37 ayrı ekip dün sabahtan itibaren Aydın"a gelmeye başladı. Dün gün boyu yarışmaların yapılacağı Aydın Atatürk Kapalı Spor Salonu"nda provalar yapan ekipler, çalışmalarını tamamlayarak yarışma saatini beklemeye koyuldu.
Bu sabah saat 09.00"da yarışmaya katılacak olan ekiplerin Atatürk Anıtı"na çelenkler sunulması ve saygı duruşunda bulunmalarıyla Halk Oyunları Grup Yarışmaları başlamış oldu. Atatürk Meydanı"ndaki törenin ardından belirlenen güzergah boyunca festival yürüyüşünü gerçekleştiren ekipler Atatürk Kapalı Spor Salonu"na gelerek, son hazırlıklarını tamamlayarak yarışma saatini beklemeye başladı. Grup yarışmalarının sat 10.00"da başlayan birinci gün müsabakalarını Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dinar, konuk milli eğitim müdürleri ve öğretmenleri ile yarışmaya katılan ekiplerde bulunan öğrencilerin yakınları ve çok sayıda öğrenci izledi.
Aydın"da 2 gün sürecek olan yarışmamalarda birinci gün yarışmalarının tamamlanmasının ardından, ikinci gün yarışmaları yarın yine aynı salonda saat 10.00'da başlayacak. Yarışmalar yarın düzenlenecek olan ödül töreni ile son bulacak.