Bombacının kimliği, uzaktan kumanda için kullandığı piller ve su içtiği pet şişelerin üzerinde bulunan parmak izinden tespit edilecek.

1'i sivil 11 kişinin yaralandığı askeri servis otobüsüne yapılan bombalı saldırıyla ilgili, PKK terör örgütü adına patlayıcıyı getiren kişi olduğundan şüphelenilen TIR şoförü Ş.K. gözaltına alınmıştı.

PİLLER VE ŞİŞELER

Olayın ardından bölgede yapılan aramalarda, yolun kenarındaki ağaçlık alanda, çöp görüntüsü verilerek, otobüsün geçtiği yolun kenarına bırakılan bombaları patlatmakta kullanılan uzaktan kumandanın, birbirine koli bantıyla sarılmış pilleri ve biri bir diğeri yarım litrelik iki su şişesi bulundu. Bombayı patlatan teröristin, bir litrelik su şişesinin çoğunu içtiği, yarım litre olan su şişesinin ise yarıya kadar dolu olduğu, pillerin ve pet şişelerin üzerinde birbirine benzer parmak izlerine rastlandığı belirtildi. Bu bölgedeki izlerden, pillerin ve su şişelerinin üzerindeki parmak izlerinden, teröristin olay yerine yalnız geldiği kanaatine varıldı. Bulunan parmak izinin karşılaştırmasının sürdüğü, saldırıyı düzenleyen teröristin kimliğinin belirlenip yakalanmasına çalışıldığı belirtildi. Bölgedeki tüm güvenlik kameralarının kayıtlarının da izlendiği öğrenildi. Elde edilen bilgiler doğrultusunda ekiplerin bazı adreslere baskın yaptığı ancak henüz bir sonuç alınamadığını da öğrenildi.

GÖZALTINDAKİ ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVKEDİLDİ

Saldırıyı gerçekleştiren bombacının yakalanması için tüm deliller ve her türlü teknolojik imkan seferber edilirken, olayda patlayıcıların sevkini sağlayan kurye olabileceği gerekçesiyle TIR şoförlüğü yapan Ş.K., İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı. Olaydan bir gün sonra İzmir'e geldiği tespit edilen ve Menemen İlçesi'nde örgütsel dokümanlarla yakalanan Ş.K., yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Polis, 2005 yılında PKK terör örgütüne kuryelik yapmaktan hakkında işlem yapılan Ş.K.'yi, işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk etmişti.

Adliyeye götürülürken basın mensuplarının "Bombayı siz mi götürdünüz" diye sorduğu Ş.K., "Hayır benim olayla ilgim yok. Ben bir gün sonra İzmir'e geldim. TIR şoförlüğü yapıyorum. Beni Menemen'de TIR kullanırken aldılar" diye cevap verdi
.