Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Japonya'da düzenlenen Kıtalararası Turnuva ''Kitakyushu Cup''taki ikinci maçında ev sahibi ülke temsilcisi Miyagi Max'ı 85-58 yenerek finale yükseldi.
 
Kitakyushu kentinde bu yıl 9'uncusu düzenlenen turnuvadaki ilk maçında dün Avustralya ekibi Perth Wheelcats'i 108-43 mağlup eden sarı-kırmızılı takım, Miyagi Max karşısında aldığı galibiyetle Kitakyushu Cup'ta üçüncü kez final oynama şansını elde etti.
 
Karşılaşmanın ilk yarısını da 45-31 önde tamamlayan Galatasaray'da en skorer oyuncular 20'şer sayı ile Özgür Gürbulak ve Matt Scott oldu.
 
''Engelsiz Aslanlar'' turnuvada grup aşamasındaki üçüncü maçını yarın sabaha karşı Güney Kore ekibi Seul MG ile yapacak. Aynı saatte başlayacak diğer maçta ise Miyagi Max ve Perth Wheelcats karşı karşıya gelecek. Perth Wheelcats'in finalde Galatasaray'a rakip olabilmesi için Miyagi Max karşısında en az 11 sayı farkla kazanması gerekiyor. Aksi takdirde sarı-kırmızılı takım, finalde Miyagi Max ile karşılaşacak.
 
Turnuvada final maçı yarın saat TSİ 08.00'de oynanacak. Sarı-kırmızılı takım, final maçından galibiyetle ayrıldığı taktirde bu kupayı 3. kez müzesine götürecek.
 
Galatasaray Tekerlekli Sandalye Şubesi İdari Menajeri Abdurrahman Güven, iyi bir takım kurduklarını Japonya'daki turnuvada gördüklerini anlatarak, ''İlk maçı çok farklı kazanmıştık. Bugünkü maçta da bazı oyuncularımızın tutuk olmalarına rağmen kazanmayı başardık. Yarın da istediğimiz galibiyeti alarak finali bekleyeceğiz. Finaldeki rakibimiz de gruptaki maçlara bakılırsa Miyagi Max olacak gibi görünüyor. Bugün 27 sayı farkla yendik, finalde de aynı performansla, belki daha da iyisini yaparak, Kıtalarası Kupa'yı üçüncü kez Türkiye'ye kazandıracağız'' diye konuştu.