Isparta'daki uçak kazasında ölen bilim adamları grubunda yer alan 27 yaşındaki başarılı parça fiziği uzmanı Yrd. Doç. Dr. Bilge Demirköz, tatilini geçirdiği Kartalkaya"da şüpheli bir kazada ölümle burun buruna geldi.

Genç kadın fizikçi, kayak pistinde kasklı bir kayakçının çarpması sonucu yaralandı. Kayak pistinde Yrd.Doç.Dr. Demirköz"e çarparak ağır yaralanmasına neden olan esrarengiz kayakçının ortadan kaybolması şüpheleri daha da artırdı.

KASKLI KAYAKÇI ÇARPTI

Pistte kaymayı sürdüren Yrd. Doç. Dr. Bilge Demirköz bir anda hızla üzerine gelen kask takmış bir kayakçının varlığını farketti, ancak önünden kaçamadı. Olanca hızıyla Yrd. Doç. Dr. Demirköz"e doğru gelen kasklı kayakçı çarpışma sırasında iddiaya göre başını öne eğdi.
Çarpma sırasında göğsüne isabet eden kafa darbesiyle yere yığılan genç kadın bir daha kalkamadı. Hemen hastaneye kaldırılan Yrd. Doç. Dr. Demirköz'ün kırılan omzu ameliyat edildi.

ESRARENGİZ KAYAKÇI KAYIP

Yrd. Doç. Dr. Demirköz"ü ölümle burun buruna getiren darbeyi vuran kayakçının ortadan kaybolması kaza üzerindeki soru işaretlerini daha da artırdı.

Esrarengiz kayakçının kazadan önce Yrd.Doç.Dr. Bilge Demirköz"le tanıştığı, onu yaptığı çalışmalardan dolayı kutladığı belirtildi. Kimliği belirlenemeyen bu kişinin kazadan önce Yrd.Doç.Dr. Bilge Demirköz"le tanışmış olması akılara “Onu hedef olarak mı seçti'' sorusunu getirdi.

O DA CERN DE ÇALIŞIYOR

Göğüs bölümüne aldığı ağır darbeyle yere düşen Yrd.Doç.Dr. Demirköz"ün omuzunda kırık oluştu. Tanınmış fizikçiye çarpan meçhul kasklı kayakçı ortadan kayboldu. Avrupa Nükleer Araştırma Örgütü"nün (CERN) en başarılı bilim adamları arasında gösterilen Yrd.Doç.Dr. Bilge Demirköz, üzerinde çalıştığı Atlas Projesi"yle İsviçre"de adından söz ettirmişti.

UÇAK KAZASINDA ÖLEN FİZİKÇİLERLE ÇALIŞIYORDU

Geçen günlerde Isparta"daki uçak kazasında hayatını kaybeden Prof.Dr. Engin Arık"tan "hocam" diye bahseden Yrd.Doç.Dr. Demirköz, CERN'e girmesine ve Atlas Projesi'nde yer almasına Prof. Dr. Engin Arık"ın ön ayak olduğunu belirterek, uçak kazasını Türkiye için büyük bir kayıp olarak nitelemişti.

Kaynak: Milliyet