Son dönemde arz ve talebin artması nedeniyle altının yükselişi devam ederken, fiyatların saatlik değişimi sarrafları da sıkıntıya sokuyor.
Altın fiyatları yatırımcıların yüzünü güldürürken, düğün yapacakları ile korkutuyor. Sarraflar ise vatandaşın yatırım altınlarına yoğun talep gösterdiğini belirtiyor.
Sökeli sarraf Halim Şenkaya altın fiyatlarının düşmesinden yana olduklarını ifade etti. Parası olanın altın yatırımı yaptığını ancak ücretli çalışanların maaşları aynı oldukça altın almakta zorlandığını ifade eden Halim Şenkaya; “Altın fiyatlarının yükselmesi vatandaşların alım gücünü de düşürüyor. Özellikle yeni evlenecek olan vatandaşlara külfet getirmekte. Ancak Türk adet ve geleneklerinde büyük yeri olan altını vatandaş almak zorunda. Bu nedenle altın hiçbir dönemde modası geçmeyecektir” dedi.
Sarraf Halim Şenkaya yatırım yapan birçok vatandaşın bilinçli olduğunu fiyatları yakından takip ettiğini belirterek; fiyatlardaki saatlik değişimler nedeniyle birçok vatandaşa da fiyat değişimlerini anlatmakta sıkıntı yaşadıklarını söyledi.
3 yıl önce altının gramı 27 lirayken, geçtiğimiz yıl 50 lira olduktan sonra herkesin bundan fazla yükselmez dediğini ancak bugün altının gram fiyatının 61 liraya çıktığını ifade eden sarraf Halim Şenkaya; “Altın fiyatlarının ocak ayına kadar daha da yükseleceği söyleniyor. Altının ons fiyatı dolar üzerinde hesaplanıyor. Dolar fiyatlarındaki düşüş altın fiyatlarının daha da yükselmesini engelledi. Önümüzdeki günlerde doların yeniden yükselmesi altın fiyatlarının bugünkü fiyatların daha da üzerine çıkmasına neden olacaktır” diye konuştu.