Aydın"ın Koçarlı ilçesinde bu yıl geleneksel olarak 4."sü düzenlenen Çam Fıstığı Festivali renkli başladı. Akşam saatlerinde kortej yürüyüşüyle başlayan festival, yerli ve yabancı ekiplerin halk dansları gösterileri ile renklendi.
Cumhuriyet meydanı"ndan başlayan kortej yürüyüşüne Koçarlı Kaymakamı Suat dervişoğlu, Belediye Başkanı Cengiz Şen, CHP Aydın Milletvekili Özlem Çerçioğlu, CHP İl Başkanı Tunç Aytur, İlçe Emniyet Amiri Muharrem Çiftçioğlu, Garnizon Komutanı Mustafa Taş, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Festivalin açılışında konuşan Koçarlı belediye Başkanı Cengiz Şen, bu yıl 4."sü gerçekleştirilen Çam Fıstığı Festivali"nin esas amacının hasat sezonu öncesi geçimini tarımdan sağlayan çiftçilerin eğlenmesini sağlamak ve ilçenin en önemli ürünlerinden olan çamfıstığını tüm dünyaya tanıtmak olduğunu söyledi.
Festivalin yapıldığı yerlere hareketlilik ve halk arasında kaynaşma sağladığını bu nedenle kültürel etkinliklerin de ağırlık verildiği festivallerin önemli olduğunu kaydeden Koçarlı Kaymakamı Suat Dervişoğlu, festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Çamfıstığının tanıtımının kendileri için büyük önem arz ettiğini kaydeden Dervişoğlu “Halkımızın büyük çoğunluğunun tarımla geçimini sağladığı ilçemize bağlı 13 köyümüzde temel geçim kaynağı çamfıstığıdır. Yaklaşık 100 bin dekar ormanlık alanda yapılan üretimde yıllık ortalama 140 ton çam fıstığı üretimi yapılmakta ve 6 milyon YTL"lik gelir elde edilmektedir. Ülkemiz açısından da çamfıstığı önemli bir ihraç ürünüdür. Üreticilerimizin sorunlarının çözümü ve çamfıstığımızın tanıtımı açısından bu tür etkinliklere büyük önem veriyoruz” dedi.
Pazar günü akşamına kadar devam edecek festival etkinliklerinin dolu dolu geçeceğini ifade ederek tüm halkı etkinliklere katılmaya davet eden Koçarlı Belediye Başkanı Cengiz Şen, festivale katkı sağlayan herkese teşekkür etti.
Arıca festival etkinlikleri kapsamında üreticiler arasında en güzel çamfıstığı yarışmsı düzenlendi.
Festivalin ilk günü Koçarlı Anadolu Lisesi, Aydın Gazi Mustafa Kemal Atatürk İlköğretim Okulu ve Koçarlı Atatürk İlköğretim okulu halk oyunları ekipleri gösteri yaptı. Ayrıca Romanya, Gürcistan ve Bulgaristan"dan konuk halk oyunları ekiplerinin gösterileri de büyük beğeni topladı.