Bordo-Mavililer, Pawell Brozek"le 4"te öne geçmesine rağmen 20"de Nasir El Şumrani, 49"da Hassan Al Yami ve 73"te Mohammad Al Rashed"in gollerine engel olamayıp Al İttihad"a mağlup olunca hayal kırıklığı yaşattı

LİGE verilen arayı hazırlık maçıyla değerlendiren Trabzonspor, Suudi Arabistan"ın Cidde kentinde Al-İttihad takımıyla karşılaştı. 4"te Jaja"nın pasıyla topla buluşan Pawel, ceza sahası içerisinden düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 0-1. 20"de sağ çaprazda topla buluşan Nasir El Şumrani sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-1. 27"de Jaja"nın yaklaşık 30 metreden çektiği sert şutu kaleci son onda kornere çeldi. 33"te Ceyhun"un ceza sahası dışı sol çaprazdan çektiği sert şutu kaleci son anda kornere çeldi.

Bin kadar gurbetçi stadı inletti

İkinci yarıda oyuncu değişiklikleri nedeniyle vasat görünen Trabzon, etkisiz kaldı. 49"da uzun topla savunmanın arkasına iyi sarkan Hassan Al Yami, kaleci Bora"yı avladı: 2 - 1. 55"te Jaja"nın ceza sahası dışından yaptığı aşırtma vuruşu kaleci son anda kornere çeldi. 73"te Draji"nin ceza sahası içerisine yerden çıkardığı pası Mohammad Al Rashed, düzgün bir vuruşla ağlara gönderdi: 3-1. Maç da bu skorla tamamlandı. Stada gelen bin kadar gurbetçi Trabszon"u desteklerken “Bize her yer Trabzon” ve “Bize her yer Türkiye” pankartlarını açtı.

Şampiyonluk için Kabe"de dua ettiler

ARABİSTAN"DA bulunan Trabzon kafilesinde bulunan yönetici, basın ve taraftarlardan oluşan grup, gündüz umre ziyareti yaptı. Cidde"den sabah Mekke"ye geçen kafile, burada umre ziyareti gerçekleştirdi. Kabe"yi tavaf eden grubun imamı Cemal Şentürk, şampiyonluk için de dua etti. Şentürk, “Hocamızın soyadı gibi Trabzonspor"un yolunu güneşli ve aydınlık eyle”, “Allah"ım oyuncuların fazlasıyla gol atmalarını nasip et”, “Uzun süredir şampiyon olamıyoruz, şampiyonluk hasretimizi kutsal mekanın hürmeti adına dindir Allah"ım"" şeklinde dua etti.

Güneş: Daha iyi oynayabilirdik

TRABZONSPOR Teknik Direktörü Şenol Güneş, Al İttihad"da jubile maçına çıkan Ahmed Cemila"ya karşılaşma öncesinde 61 numaralı Bordo-Mavili formayı hediye etti. Pawel, Jaja ve Alanzinho"yu birlikte oynatan Güneş, genç kaleci Bora"ya da 11"de şans verdi. Sevgi gösterilerine selamla karşılık veren deneyimli hoca, 3-1"lik yenilgi sonrası, “Hazırlık maçlarında skordan çok oyun önemlidir. Buradaya gelmek ve burada olmak da çok önemliydi. Gönül isterdi ki kazanalım ama olmadı. Daha iyi oynayabilirdik” diye konuştu. Trabzonspor, maç sonrası yurda döndü.