Cumhurbaşkanı Abdullah Gül"ün eşi Hayrünnisa Gül, İngiliz The Times gazetesi ile yaptığı söyleşide, türbana ilişkin “Ben başımı örtüyorum, beynimi değil” dedi. The Times muhabirinin “Laikler, sizden korkuyorlar” demesi üzerine Gül, İngilizce olarak “Siz benden korkuyor musunuz?” sorusunu yöneltti.


Prestijli İngiliz gazetesi The Times, Times2 ekinde Türkiye"deki türban sorununu kapak yaptı. Bu çerçevede türban tartışmalarına geniş yer veren gazeteden Janice Turner"ın, Hayrünnisa Gül ile yaptığı röportaj da yayınladı.

“TÜRKİYE"NİN EN TARTIŞMALI KADINI”

Tercüman kullanarak yapıldığı belirtilen röportaja yer verildiği geniş haberde Turner, birlikte çay içtiği Hayrünnisa Gül için “Türkiye"nin en tartışmalı kadını, çok zarif bir makyaj kullanıyor, şık ve dar bir deri ceket, uzun etek ve marka ayakkabı giyiyor” diye yazdı.

41 yaşındaki Gül"ün neşeli gözleri ve genç kız gibi sesinin olduğunu da ifade eden Turner, Gül"ün tercümanın aracılığıyla eşinin siyasi kariyerinin başlarında nasıl aile işlerini yürüttüğünü anlattığını belirtirken, Gül"ün kendi banka hesabının olmasında ısrar ettiğini, erkek çocukları gibi kızını da iyi bir üniversiteye girmesi için teşvik ettiğini yazdı.

Hayrünnisa Gül"ün “namus cinayetleri”ne karşı konuşmayı planladığını kaydeden Turner, türban sorununa ilişkin olarak da Gül'ün, kendisine “Ben sizi sarışın diye yargılamıyorum” değini de aktardı. Türner'e göre, Gül ayrıca “Ben başımı örtüyorum, beynimi değil,” ifadesini kullandı.

Bu arada, Turner"in “Laikler sizden korkuyor” demesi üzerine Gül, İngilizce olarak “Siz benden korkuyor musunuz?” karşılığına verdi. Gül “Bazen sıcak günlerde güneş altında türban kullanmak rahatsızlık veriyor. Kadınları kullanmaya zorlayabileceğiniz bir şey olduğunu düşünmüyorum” şeklinde konuştu.

İran"da böyle yapıldığına işaret edilmesi üzerine Gül, “Ancak Türkiye farklı bir toplum. Ailelerde türban takanlar var da, takamayanlar da var. Bazı aile fertleri türban kullanır, diğerleri kullanmaz. Biz, farklı tercihlere alışığız” dedi.

ANKA