Şu anda hissedilmese de dünyada büyük bir ekonomik kriz yaşanmakta olduğuna işaret eden Ali Erdem, “Biz buna Aydın"da anca hissetmeye başladık. Bu konuyla ilgili "Aydın"da nasıl bir şey yapılabilir" diyerek çok kafa yorduk. Çünkü hem global bir kriz hem de Aydın"ın içinde bulunduğu bir yerel kriz var. Aydın"a uluslar arası global güçler geliyor. Burnumuzun dibine yabancı marketler gelmeye devam ediyor. Bir tane geldi, iki tane geldi, üç tane geldi, peki biz ne yapacağız? Karşılarına geçip de bizi nasıl yok edecekler ona mı bakacağız! Bizim de burada ticari kimliğimizle bir şeyler yapmamız lazım” dedi.
Aydın"ın önde gelen ünlü perakende firmaları ile bir araya gelip global aktörlere karşı bir platform oluşturmaya karar verdiklerini açıklayan Erdem, “Ticari Dayanışma Platformu. Bunun çalışmalarını başlattık. Erdemoğlu Home olarak biz de böyle bir çalışmaya destek verdik. Yakında zaten kampanyalar düzenlenecek, halka duyurular yapılacak” diye konuştu.
Ticari Dayanışma Plafformu"nun içerisinde Zoroğlu, Tuğcular, Tuğba Kuruyemiş, İskarpin, Doğramacılar gibi Aydın"ın mağazacılık ve perakende sektöründe önde gelen firmalarının olacağını ve şimdiden konu hakkında birlikte fikir alışverişinde bulunduklarını duyuran Erdem, Aydın"da açılan AVM"lerde ulusal ve uluslar arası firmaların artmasına değinerek, “Aydınlılar olarak mağazacılığı biz iyi yapamıyoruz. İyi yapsak, onlar buraya gelemez ki. Ticaretin kanunu bu. Boşluk yaratırsanız, birileri o boşluğu doldurur” dedi. Ticari Dayanışma Platformu olarak AVM"lerle mücadele edebilmek için öneri de sunan Erdem, “Muğla Bulvarı üzerinde belediyeye ait arsalar var. Burada özel bir alışveriş merkezi oluşturulabilir. Sadece Aydın"daki büyük esnafların orada birer şube açması sağlanabilir. Bu zor bir şey değil. Önemli olan istemek. Belediye Başkanı koltuğa oturduğu zaman, "Aydın"a ne kazandırırım" diye düşündüğünde bunlar başarılabilir” ifadelerini kullandı.
AYDINLI OLMA BİLİNCİNİ KAZANDIRMALIYIZ
Aydın esnafını, sanayicisini, tüccarını birleştirici unsur olarak en önemli makamın belediye başkanlığı olduğunu dile getiren Erdem, şunları söyledi: “İnşallah hak eden, Aydın için hayırlı birisi başkan seçilir. Oluşturulacak platformun projelerine destek verir. Burada en önemli görev yeni seçilecek belediye başkanına düşüyor. Belediye öncülüğünde bir alışveriş merkezi yapılırsa, burada Aydın"ın yerlisi büyük ticaret sahipleri mağaza açarsa iyi olmaz mı? Biz zaten bu yönde bir adım attık. Sektörümüzdeki birkaç firmayla platform oluşturuyoruz. Ortak kampanyalar oluşturacağız. Platformun içindeki mağazalardan alışveriş yapanlara ortak bir araba çekilişi düzenleyeceğiz. Başka hediyeler de vereceğiz. Buradaki asıl hedefimiz, tüketiciye Aydınlı olma bilincini kazandırmak. "Bizim paramız nereye gidiyor? Ben Aydınlılardan mı alışveriş yapıyorum? Kar nereye gidiyor?" bilinci oluşturmak. Yeni açılan AVM"lerdeki firmaların çoğunun kârı bırakın Türkiye"yi, yurtdışına gidiyor”