Aydın'da Ramazan ayı ve bayramın yaklaşması ile birlikte belediye zabıta ekipleri ile Tarım İl Müdürlüğü'nde görevli Gıda Kontrol Mühendisleri gece il merkezindeki fırınlara baskın düzenledi.
Dün gece saat 02.00'de başlayan denetimler sahur vaktine kadar devam etti. Aydın Belediyesi Zabıta Ekipleri, Tarım İl Müdürlüğü'nde görevli gıda mühendisleri ile il merkezindeki tüm fırınları denetledi. Oldukça ilginç görüntülerin yaşandığı denetimin bir özelliği de denetim görevlilerinin bayan zabıtalardan olmasıydı. İlk denetimlerin ardından, fırıncıların baskınlardan diğer meslektaşlarına haberdar etmesi nedeniyle bir çok fırın temizlik yaparken yakalandı. Hijyen ve sağlık konularında daha hassas
olmaları göz önünde tutularak bayanların görev aldığı denetimde, karşılarında oldukça sert bayanları gören fırıncılar ne yapacaklarını şaşırdılar. Cesur bayanlar eli hamurlu erkekleri sıkı bir denetimden geçirirken, özellikle temizlik kurallarını uymayanları hem fırçaladılar hem de yasal işlem yaptılar. Yapılan denetimlerde 2 fırın dışında tüm fırınların temizlik kurallarına riayet etmediği belirlenirken, içerisine kedi sığınmış fırınlar bile ortaya çıktı.
Yapılan denetimler sonunda açıklama yapan Aydın Belediyesi Zabıta Müdürü Serdar Adanır, il merkezindeki 50 fırın bulunduğunu ve denetimden geçen fırınlardan sadece 2'sinin temizlik ve gerekli şartları yerine getirdiğini, geri kalan fırınların tamamına özellikle temiz olmadığı için yasal işlem yapıldığını söyledi.