Şu anda rekabetin yaşandığı Aydın’ın Köşk ilçesinde 300 gram ekmeğin fiyatı 35 kuruşa düşerken, 3 ekmek 1 TL’ye satılmaya başlandı. Her zaman olduğu gibi rekabet yine gariban vatandaşa yaradı.
Son bir yılda yaklaşık 4-5 kez ekmek fiyatları değişirken, son rekabet de Aydın’a 20 kilometre uzaklıktaki Köşk ilçesinde başladı. Daha önce 60 ve 75 kuruşa satılan 300 gram ekmek, ilçeye yeni açılan bir fırınla başlayan rekabet sonucu 35 kuruşa kadar düştü.

“TÜKETİM YÜZDE 100 ARTTI”
Daha önce girdi maliyetlerindeki artışlar gerekçe gösterilerek 75 kuruşa yükseltilen ekmeğin fiyatı 35 kuruşa düşünce Köşk’te adeta ekmek ve su turizmi başladı. Köşk ilçesine yakın birçok yerleşim biriminde yaşayan vatandaşlar, hem belediye tarafından Gürlek ve Aydın dağlarından özel olarak getirilerek ücretsiz verilen kaynak suyundan hem de yarı fiyatına satılan ekmeklerden almak için her gün Köşk ilçesine gelmeye başladılar. Hatta bazı köylülerin bile sadece ekmek almak için ilçeye geldiği belirtildi. Fırıncıların rekabeti sonucu ekmek almaya gelen vatandaşların diğer ihtiyaçlarını da Köşk’ten karşılamaya başladığını belirten bakkallar, ekmek satışına paralel olarak diğer ürünlerin satışının da arttığını belirterek, rekabetin hem gariban vatandaşı hem de bakkal esnafını sevindirdiğini belirttiler. 

20120131ay513224_01.jpg