Yapılan denetimlerde bir çok fırında eksikliklerin bulunduğunu ifade eden İlçe Tarım Müdürü Özkan Atıgan, cezaların çok ağır olduğunu ve bu zor ünlerde hiçbir esnafın ceza yemesini istemedikleri için fırıncıları son kez uyardıklarını söyledi. Davet etmelerin rağmen toplantıya gıda teknikeri ve mühendislerinin çoğunluğunun katılmamasına tepki gösteren Atıgan “Diplomayı kiraya verip her ay maaş almakla bu iş olmaz. Bundan sonra gıda mühendisi e gıda teknikerleri yakın takibimizde olacak” dedi.

Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası Salonu"nda düzenlenen toplantıya İlçe Tarım Müdürü Özkan Atıgan, Gıda Mühendisi Şükran Uysal, Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şubesinden Gıda Kontrolörü Ceylan Şamiloğlu ve Murat Ada, fırın işletmecileri katıldı.
Toplantıda konuşan İlçe Tarım Müdürü Özkan Atıgan, kendisinin de bir esnaf çocuğu olduğunu, esnafın sorunlarını bildiğini bertti. Amaçlarının ceza uygulamak olmadığını ancak fırıncıların insan sağlığı açısından önemli bir besin maddesi ürettiklerini de dikkat çeken Atıgan, “Bu konuda müsamaha göstermemiz mümkün değil. Herkes yaptığı işin bilincinde olmalı ve alması gereken tedbirleri zamanında almalıdır. Hem halkı, hem biz görevlileri, hem de kendinizi zor durumda bırakmayın” dedi.

Fırınlarda sorumlu müdür olarak görevli gıda mühendisi ve gıda teknisyenlerini lakayt davranmakla itham eden Müdür Özkan Atıgan, “Bugün burada ciddi bir sorunu tartışıyoruz. Sorumlu müdürlerin biri hariç hiçbiri gelmedi. Böyle vurdumduymazlık olmaz. Diploma kiralayarak, her ay maaş alıp, zamanında fırına gelip görevini yapmadan sorumlu müdürlük olmaz. Bundan sonra sorumlu müdürleri daha yakından izleyeceğiz” dedi.

İlçe Tarım Müdürü Özkan Atıgan açıklamasında “Ekmek, halkımızın temel besin maddesidir. Sağlıklı şekilde üretilip tüketime sunulması fırıncılarımızın, bunun kontrol ve denetimi de İlçe Müdürlüğümüzün görevidir. İlçe müdürlüğümüz halkımız dengeli ve sağlıklı beslenmesine katkıda bulunmak ve güvenilir gıda tüketimini sağlamak amacıyla denetimlerine hız vermiş bulunmaktadır. Bu amaçla, fırınlarımızda tespit ettiğimiz eksikleri de göz önüne alarak fırınlarımızın yükümlülüklerini bir kez daha hatırlatmak istedik. Bunun yanında işyerlerimizde istihdam edilen ve gerek bizim adımıza gerekse halkımızın adına işyerlerinin denetimlerini yapması gereken sorumlu yöneticilerimize de sorumluluklarını bir kez daha hatırlatmanın yararlı olacağına inanıyoruz. Fırınlarımızdan ruhsatları eksik olanlar varsa tamamlamalarını, teknik eksikliklerini bir an önce gidermelerini, sıhhi şartlarında olumsuzluklar varsa düzeltmelerini bekliyoruz. Sorumlu yöneticilerden ise işlerine sahip çıkmalarını, gıda mevzuatını uygun üretimden işyeri sahibi ile beraber sorumlu olduklarının bilinciyle hareket etmelerini istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

İlçe Tarım Müdürlüğünde görevli Gıda Kontrolörü Gıda Mühendisi Şükran Uysal, Tarım İl Müdürlüğü Kontrol Şubesinden Gıda Kontrolörü Ceylan Şamiloğlu ve H.Murat Ada, gıda konunu ve yine uygulamalar hakkında slayt gösterisi eşliğinde fırıncılara bilgi verdi.
Ayrıca gıda konusunda şikayeti olan vatandaşların "Alo 174" hattını arayarak şikayetlerini bildirebileceklerini de belirttiler.