Mısır"ın Kahire, İskenderiye, Asyut, Süveyş ve Ariş kentlerinde Mübarek yönetimine karşı önceki gün düzenlenen protestoların bilançosu belli oldu: 15 ila 20 bin kişinin katıldığı gösterilerde dört kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 250 kişi de yaralandı. Mısır İçişleri Bakanlığı ise dün bir açıklama yaparak protestoların yeniden başlamasına izin verilmeyeceğini ifade ederek her türlü gösteriyi yasakladı.

Sindirme sürüyor

Salı günü ve dün çıkan protestolarda 500 kişinin tutuklandığını bildiren yetkililer, ülke çapındaki gösterilere ilişkin polisin video kayıtlarının incelendiğini ve daha fazla gözaltılar olabileceğini söyledi. Bunun üzerine yaklaşık üç bin Mısırlı, Kahire merkezindeki Adliye Sarayı"nın önünde toplanarak “halk hükümetin devrilmesini istiyor” sloganları attı. Barolar Birliği ile Gazeteciler Cemaati binalarının yakınlarında yapılan gösterilerde ise polisin göz yaşartıcı bomba kullandığı ve sokakların savaş alanına döndüğü belirtiliyor. Süveyş"te de hayatını kaybeden bir kişinin cesedinin bulunduğu morg önünde bir protesto gerçekleşti.

Proksilerle sosyal paylaşım sitelerine bağlanan Mısırlılar ise Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım medyalarının engellenmesinin yanı sıra, aktivistlerin cep telefonlarının bloke edildiğini duyurdu.