Aydınus"un ışıklandırmayı yetersiz bulduğu, kalecilerin görüş mesafesinin etkilendiğini rapor etti, bunun üzerine karşılaşmanın saat 15.45"e alındığı belirlendi

Futbol Federasyonu, 5 Mayıs"ta Şanlıurfa"da oynanacak Ziraat Türkiye Kupası final maçının başlama saatini 15.45 olarak açıklarken, kararın verilmesinde en önemli faktörün FIFA kokartlı hakem Fırat Aydınus"un statta yaptığı inceleme olduğu ortaya çıktı.
Fenerbahçe ve Trabzonspor arasındaki final müsabakasının gece oynanması yönünde yapılan çalışmaları tamamlayan ancak olumsuz rapor alan federasyonun geçen hafta Fırat Aydınus"u Urfa"ya gönderdiği ve gece stat ışıklandırmasını test ettiği bildirildi. Aydınus"un ışıklandırmayı yetersiz bulduğu, kalecilerin görüş mesafesini etkilediği ve sağlıklı bir ortamda maçın oynanmasının mümkün olmadığı şeklindeki raporu üzerine final maçının 15.45"de başlaması öngörüldü.
Urfa GAP Arena Stadı"nın ışıklandırma sisteminin güçlendirilmesi yolunda yapılan çalışmaların tamamlanamaması nedeniyle karşılaşmayı zorunlu olarak öğleden sonra oynatan federasyonun, uzatma ve penaltı atışı olasılığını da göz önünde bulundurduğu bildirildi. Yetkililer Urfa"da havanın 19.00"da karardığını da ifade etti.

Sıcaklık 25 derece
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre maçın oynanacağı saatte Urfa"da sıcaklık 25 - 27 derece arası olacak. Bu ısının her iki takım oyuncularını da olumsuz etkileyebileceği kaydedilirken başka seçenek bulunmadığına dikkat çekildi.

Erdoğan ve Esat gelecek
Ziraat Türkiye Kupası final maçını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Suriye Devlet Başkanı Esat"ın da izleyeceği öğrenildi. Başbakan Erdoğan"ın programında çok büyük bir değişiklik olmaz ise finali kazanan takıma şampiyonluk kupasını Erdoğan ve Esat"ın verme ihtimali bulunduğu kaydedildi.

Bilet fiyatları
Arena"nın ev sahipliği yapacağı ilk Türkiye Kupası finalinin bilet fiyatları kale arkası 10 TL, maraton 20 TL, numaralı kısım da 30 TL olarak belirlendi. Trabzonspor taraftarları kuzey, Fenerbahçe taraftarları da güney cephesindeki tribünlerde yer alacak.


Polis müdahale etti
Türkiye Kupası final maçının biletlerinin saat 13.00"da satışa çıkmasıyla birlikte, bir an önce bilet almak isteyen taraftarların yarattığı izdiham polisin coplu müdahalesi ile yatıştırıldı.
Fenerbahçe ile Trabzon arasında 5 Mayıs"ta oynanacak final maçı için Urfa"ya gönderilen 6 bin biletten alabilmek için geceden itibaren 11 Nisan Stadı önünde bekleyen binlerce taraftar uzun kuyruklar ve renkli görüntüler oluşturdu.
Gişelerin açılmasıyla birçok kişi ezilme tehlikesi yaşarken, baygınlık geçiren bazı taraftarlara ise bekletilen ambulansta müdahale edildi.

Milliyet