Ergenekon Operasyonu kapsamında aranan ve evinde çok sayıda bomba ve mühimmat bulunan Yarbay Mustafa Dönmez teslim oldu.


Ergenekon Operasyonunun 10. dalgası kapsamında aranan ve evinde çok sayıda bomba ve mühimmat bulunan Yarbay Dönmez teslim oldu.

Ergenekon operasyonunda aranırken firar eden Yarbay Mustafa Dönmez, askeri yetkililere teslim oldu. Operasyonun son aşamasında Adapazarı'ndaki bağ evinde çok sayıda bomba ve mühimmat ele geçirilen Yarbay Dönmez, Ankara'da teslim oldu.

Başka bir suçtan arandığı için Ankara Mamak Askeri Cezaevi'ne konulan Dönmez'in polise teslim edileceği kaydedildi.

ANKARA'DA YENİ KAZI

Ergenekon soruşturması kapsamında aranan Yarbay Mustafa Dönmez'in, Sakarya'nın Sapanca İlçesi Kadıpınar Köyü yakınlarında evindeki aramada bulunan krokiden yola çıkan polis ekipleri, Ankara'nın Sincan İlçesi'ne bağlı Yenikent Mahallesi'nde bulunan tek katlı bir evde ve bahçesinde kazı çalışmalarına başladı.

Yarbay Mustafa Dönmez'in evinde ele geçirilen krokiden yola çıkan Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne Bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, saat 17.00'de Sincan İlçesi'ne bağlı Yenikent Mahallesi'ndeki Zin Vadisi'nde bulunan tek katlı gecekondu bir evde ve bahçesinde kazı çalışmalarına başladı.

Kazı çalışmalarının yapıldığı evin Ermeni Mezarlığı'nın yanında bulunduğu belirtildi. Kazı çalışmalarına bomba imha ve cinayet masası ekiplerinin de katıldığı bildirildi. Güvenlik güçleri, evin 500 metre uzağında güvenlik şeridi oluşturarak basın mensuplarının görüntü almasına izin vermiyor.

Hürriyet