Giresun'un Bulancak ilçesinde fındık tüccarlığı ve müteahhitlik yapan evli 2 çocuk babası 66 yaşındaki Ahmet Pekdemir, sabah evinden ayrılıp işyerine gitti. Yanına gelen ve üzerinde polis yeleği olan Yıldız A. (50), Seyfettin U. (47), Şenol Ö. (35), Halil B. (55), Temel Y. (40), Fatih Y. (29), Muzaffer Y. (35) ve Hediye Ş. (35) işadamına "Hakkında şikayet var emniyete kadar gideceğiz" diyerek ellerini kelepçeledikten sonra bir otomobile bindirip kaçırdı. Ardından da Şenol Ö. cep telefonundan aileye, mesaj gönderip 5 milyon euro fidye istedi. Şoka giren aile mensupları durumu polise bildirdi. Polis hemen mesaj çekilen cep telefonu numarasını teknik takibe aldı. Çete, işadamına bu arada 3 milyon euroluk senet de imzalattıktan sonra Pekdemir'i, Samsun'un Vezirköprü zabıta memuru olarak çalıştığı öne sürülen Seyfettin U.'nun bir yakınına ait boş eve götürdü.
 
KURTULDUĞUNA İNANAMADI 
Zanlıların yerini belirleyen polis düzenlediği operasyonla işadamını kurtardı. Elleri ve ağızı bağlı olan işadamı polisleri karşısında görünce, "Kurtulduğuma inanamıyorum. Parayı aldıktan sonra beni serbest bırakacaklarını söylüyorlardı. Ancak ben inanmıyordum. Yüzlerini gördüğüm için parayı alıp beni öldüreceklerini düşündüm. 13 gün boyunca ölüp ölüp dirildim" dedi. Biri kadın 8 zanlı yakalanırken çeteyle bağlantısı olduğu iddiası ile Antalya ve Giresun'da 5 kişinin daha yakalandığı belirtildi.
 
ÇETE ÇIKTI
İş adamı Ahmet Pekdemir'in bürosuna gelerek, "Hakkında şikayet var. Karakola gideceğiz" diyen polis kıyafetli ekibin çete olduğu anlaşıldı.