Finansbank Didim Şubesi Müdürü Serdar Gök ve KOBİ Bankacılığı Yetkilisi Çağdaş Çarıcı, Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver"i makamında ziyaret ederek, bankanın esnaflara yönelik olarak uygulamaya başladığı “İpoteksiz Kredi” konusunda bilgiler verdi.
Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette Finansbank Didim Şube Müdürü Serdar Gök Avrupa Yatırım Fonu (AYF) ile Finansbank"ın yapmış olduğu anlaşma kapsamında KOBİ ve küçük ölçekli firmalara kullandıracakları yatırım kredilerinde ipotek talep etmeyeceklerini belirtti. Konuyla ilgili açıklama yapan Gök, “Yapılan anlaşma tüm esnafa yöneliktir. AYF teminat destekli KOBİ yatırım kredisi ile işletmelerin yatırım ihtiyaçlarına yönelik 2 destek paketi sunuyoruz. Bunlardan ilki "Girişimci Paketi". Bu paket işyerlerini yeni kurmuş esnaflarımızın ihtiyaçlarını kapsıyor. Bu paketten en az 6 aydır faaliyet gösteren, yıllık cirosu 2 Milyon Euro"yu aşmayan KOBİ"ler yararlanıyor. Kredi tutarı maksimum 52.000 TL, vadesi 6 ay ile 60 ay arasında, geri ödemesi ise aylık taksit şeklindedir. Fakat istenirse 6 aya kadar ödemesiz dönemli esnek ödeme seçeneklerinden yararlanılabilir. İkinci Paket "Makine Teknoloji Paketi". Bu kredi, kapasite artırımına yönelik makine, ekipman alımı, tesis modernizasyonu, inovasyon gibi her türlü teknolojik yatırım talebi olan işletmeleri kapsıyor. Bu krediden ise yıllık cirosu 50 Milyon Euro"yu aşmayan, çalışan sayısı 250 kişiyi aşmayan KOBİ"ler yararlanabiliyor. Kredi tutarı maksimum 250.000 TL, vadesi ise 18 ay ile 120 ay arasında değişiyor. Bu paket kapsamında da 6 aylık ödemesiz dönemli esnek ödeme seçeneği bulunuyor. Esnaflarımızı bu kredilerden yararlanmaları için bankamız şubelerine bekliyoruz.”dedi.
Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver"de ise “Finansbank"ın ipotek talep etmeden böyle bir kredi seçeneği oluşturması ülkemizin her geçen gün ekonomik krizin etkilerinden kurtulduğunun bir belirtisidir. Bankaların esnafa duyduğu güven ekonomiye duyulan güvenle paraleldir. Üyelerimizin bu kredi paketlerinden kendilerinin ihtiyaç duyduğu miktar ve geri ödemede zorlanmayacağı taksit oranında kredi kullanmalarını diliyorum. Esnaflarımız ve üyelerimiz için böyle kolaylıklar sağlayan Finansbank yetkililerini de teşekkür ediyorum.” diye konuştu.