Filmlerde görünenlerin arkasında kalan görünmeyenleri masaya yatıran “Düşüncenin Görsel Dili: Sinema” etkinliğinin bu ayki konusunu "Filmlerde Eş ve Anne Olarak Kadın Figürleri" oluşturuyor. Etkinlikte, filmlerin “kadın sorunları”na yaklaşımı ve filmlerde eş ve anne olarak yer alan kadın figürleri ele alınacak.
25 Şubat Cumartesi günü Taksim Atatürk Kitaplığı’nda gerçekleşecek olan ve yürütücülüğünü Yeni Şafak Gazetesi sinema yazarlarından Naz Emel Koç'un yapacağı programda sinema tarihinden örneklerle konu enine boyuna tartışılacak. Bu kapsamda Sex and the City, Mucizeyi Kadınlar Yaratır (I Don't Know How She Does It), Kevin Hakkında Konuşmalıyız (We Need to Talk About Kevin) gibi farklı film örneklerine dair değerlendirmeler ele alınacak.
Sosyolojik olayları tahlil etmede işaret fişeği görevi gören sineme sanatının toplumsam kadın modelleri üzerine etkilerini merak edenler için etkinlik, filmlerden alınacak farklı kadın karakterleri üzerine yapılacak değerlendirme ve sorulara verilecek cevaplarla önemli bir yol gösterici olacak. Ücretsiz gerçekleştirilecek etkinlik konuya ilgi duyan herkese açık.

Tarih: 25 Şubat 2012
Saat: 16.00
Yer: Atatürk Kitaplığı, Taksim