İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ı protesto etmek isteyen öğrencilere meydan dayağı atan polisi savundu. “Son aylarda üniversitelerde, belirli kesimlerde öğrencileri hareketlendirmek isteyenler var” diyen Atalay, İstanbul"da yaşanan olayda polisin öğrencilere vurmadığını, sadece bölgeden uzaklaştırmak için gaz sıktığını iddia etti.

Atalay, Kanal 7"de yayımlanan “Başkent Kulisi” programında, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Polisin öğrenci olaylarındaki tutumuna ilişkin bir soru üzerine Atalay, “Özgürlükler konusunda AK Parti Hükümeti"nin alanı çok geniştir. Bizim baştan sona çabamız özgürlük alanlarını genişletmektir” dedi. Güvenlikten ve polisten sorumlu Bakan ve birey olarak hayatının özgürlük mücadelesiyle geçtiğini ifade eden Atalay, öğrencilik döneminde kendisinin de eylemlere katıldığını belirterek, “Ama hiçbirinde ne yumurta attık ne taş. Sözle kendimizi bir yerlerde ifade ettik” dedi.

Üç polisi yaraladılar

“Böyle görüntüler ortaya çıktığında polis de bundan memnun olmaz” diyen Beşir Atalay, İstanbul"daki polis şiddetine ilişkin özetle şunları söyledi: “Son aylarda üniversitelerde, belirli kesimlerde öğrencileri hareketlendirmek isteyenler var. Çok küçük oranlarda olan biraz daha uç diyebileceğimiz ama genelde daha ulusalcı kesim içerisinde toplananlar.

Olayları ben ekrandan seyrettim, o gün çekilenleri seyrettim. İlk defa polisin üzerine getirdikleri bayrakların sopalarıyla saldıran, vuran, hatta üç polisi yaralayan öğrenciler...

Ekran görüntüsü vermek için

İstanbul"da polis sonuna kadar çaba gösterdi. Polis, belirli bir noktadan sonra öğrencileri uzaklaştırmak için gaz sıkmıştır, vurmamıştır. O yerde yatan bir kız öğrenci görüntüsü var, 40 yönden biz onu inceledik. Böyle bir görüntü olmamalı. Bir darbe yok. Polise vuran öğrencilerden bir kısmını gözaltına alma teşebbüsü sırasında ekran görüntüsü vermek için kendini yere atanlar da oluyor. (Taraf)