İstanbul 9. Ağır Ceza mahkemesi, 'delil karartma' ve 'kaçma' şüphesi bulunmadığı gerekçesiyle Darbe Andıcı'nda imzası bulunan Albay Dursun Çiçek'in itirazını değerlendirerek tahliyesine karar verdi. Daha önce de 18 saat tutuklu kalan Çiçek, 'Ergenekon üyeliği' ve 'darbeye teşebbüs' suçundan toplam 61 saat tutuklu kalmış oldu.

HEYET BAŞKANI KATILMADI

'Siyasete müdahale Planı'nın orijinali ortaya çıktıktan sonra 11 Kasım gecesi tutuklanarak Hasdal Cezaevi'ne gönderilen Albay Çiçek'in avukatı karara yine İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde itirazda bulunmuştu. Mahkeme, 'darbeye teşebbüs' ve 'Ergenekon üyeliği'nden tutuklanan Çiçek'in 'kaçma' ve 'delilleri karartma' şüphesi bulunmadığı gerekçesiyle tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Ancak, Çiçek'in 2. kez tahliye edilmesi sırasında mahkeme başkanı Nurettin Ak'ın oturuma katılmadığı öğrenildi. Mahkeme başkanı yerine Yılmaz Alp'in katıldığı ve Çiçek'in tahliyesi yönünde oy kullandığı kaydedildi. Alp, büyük tartışmalara neden olan HSYK yaz kararnamesi ile atanmıştı. 1'e karşı 2 oyla serbest kalan Çiçek, akşam saatlerinde cezaevinden salıverildi. Çiçek, 12 Haziran'da fotokopisi ortaya çıkan 'Darbe Andıcı'yla ilgili 30 Haziran'da da tutuklanmış ancak 18 saat cezaevinde kalmıştı.

GECE YARISI ATAMAYLA...

Çiçek, daha önce de tutuklamaya itirazı değerlendiren İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin üye hakimi Hakan Günay'ın izinde olması nedeniyle yerine gece yarısı atanan Faik Saban'ın 'tahliye' yönünde verdiği oyla serbest kalmıştı. Çiçek ilk tutuklamayla birlikte toplam 61 saat cezaevinde kalmış oldu./yeni şafak