“Wedding Crashers” ve “Definitely, Maybe”deki rolleriyle izleyicinin kalbini kazanan Isla Fisher, artık dünyanın en güzel yüzlü ünlülerinin arasında... Yeni vizyona giren “Alışverişkolik-Shopaholic” filminde canlandırdığı alışveriş delisi “Rebecca” rolüyle bir kez daha gündem yaratan Fisher, filmdeki karakteri gibi sevimli mi sevimli, muhteşem saçları ve kıvrak vücuduyla dikkatleri üzerinde topluyor.
Avustralyalı oyuncunun son filmi “Bir Alışverişkoliğin İtirafları” hakkında konuştuk. “Shopaholic” serisinin sıkı hayranı olduğunu söyleyen Isla Fisher, kitap serisi ve oynadığı karakterle ilgili olarak şu değerlendirmeleri yaptı:

“Rebecca"yı oynamak hoştu”
“Tüm "Alışverişkolik" serisi kitaplarını okumuştum. Okurken kesinlikle bana hitap eden çok eğlenceli kitaplar olduğunu hissetmiştim. Bu nedenle Rebecca rolünde oynamak hoşuma gitti. Becky"nin (Rebecca) harika bir karakter olduğunu düşünüyorum.
Sevimli, iyimser, mutlu ve iyi yürekli bir kız. Özellikle parıltılı objelere ilgi duyan uslanmaz bir alışverişkolik. Yeni şeylere karşı çocuksu bir tutku duyar. Sıcaktır, sevimlidir ama bazı kusurları vardır. Kolektif tüketici davranışının tüm özelliklerini taşır.”
Portresini çizdiği karakterin alışveriş tutkusunu çok iyi hissettiğini kabul eden Fisher, “Ben de çanta ve ayakkabılara ilgi duyan birisiyim. Ama tabii filmdeki gibi değilim. Aslında filmden sonra renkli objeler sanki beni etkisi altına aldı.”
Sizce bu film günümüzün yaşam biçimini mi anlatıyor? Bu ekonomik krizde bu durumu nasıl izah ediyorsunuz?

-Herhalde film tasarlanırken böyle bir ekonomik kriz yoktu. Bugünkü koşullarda böyle bir film çekilir miydi bilemem, ama bu film kriz olsun olmasın insanların bu yönünü de ortaya koyuyor.
Bazılarının davranış biçimleri böyle. Rebecca"nın filmde öğrendiklerini bizler daha yeni yeni öğreniyoruz. Bu bağlamda film oldukça güncel. Filmin sonunun sorumluluk sergileyen bir biçimde bağlanışı ve yelpazeli danstan çok memnunum.
Dans ederken bir erkeği tavlamaya çalışmak fikri bana her zaman çok komik gelmiştir. Filmde bunu yapma fırsatı çıktı ve o sahnelerin çekimlerinin her dakikasını dolu dolu yaşadım.

-Bu tip filmler yapmaya devam edecek misiniz? Yoksa daha dramatik roller mi almayı düşünüyorsunuz?
Komediyi sevdiğimi itiraf etmeliyim. Onun getirdiği bağımsızlığı seviyorum. Ama her tip yapımcıyla da çalışmaya hazırım. Benim için filmin tipi değil, hikâye ve karakterler önemli.
Jerry Bruckheimer"in hayranıyım. Rolü almak bir yana, onunla karsılaşmayı bile hayal etmemiştim. Bütün bunlar benim için çok heyecan verici. Her zaman ailenin palyaçosu bendim. Şimdi bunu yapmak için bana para ödediklerinden dolayı çok mutluyum.

-Ayna karşısında mı prova yapıyorsunuz? Her sahneyi farklı bir biçimde mi yorumlarsınız?
Hayır, hayır. Kendimi serbest ve rahat bırakırım. Bir sahneyi nasıl oynayacağımı önceden planlamam. Evde hazırlanırım. Sahne çekiminde kendimi sıkmamaya çalışırım.
Birçok kişi komediye nasıl girdiğimi, nasıl rol aldığımı soruyor. Bunu yapmak istediğim için olduğunu düşünüyorum. Birçok oyuncu yüz hatlarını çekiştirmek istemiyor.


İç çamaşırında çok hassas
-Hangi objeleri gördüğünüzde almadan yapamazsınız?
Kendimi almaktan alıkoyamayacağım maddi hiçbir şey yok. Belki iç çamaşırı. Genellikle iç çamaşırının olmaması hoş bir görünüm değil.

- Hugh Dancy ile oynamak nasıldı?
Hugh ile oynamaktan büyük keyif aldım. Son derece gerçekçi bir oyuncuydu. Tipik İngiliz duyarlılığına uygun olarak çok zeki bir oyuncu olduğundan sahip olduğu kişisel özelliklerini Luke karakterine getirdi. Böylece Luke ve Becky arasındaki tatlı ilişkinin net olarak ortaya çıkmasını sağladı.

MİLLİYET