EDİRNE'de Tunca Nehri kenarında içki içtikten sonra dengelerini kaybederek suya düşen iki arkadaştan 61 yaşındaki Sadık Çekiç'in cesedi bulundu. Cesedin sudan çıkartılışını ise yüzlerce kişi, film izler gibi seyretti.

Çavuşbey Mahallesi'nde oturan 61 yaşındaki Mehmet Makas ve aynı yaştaki arkadaşı Sadık Çekiç, geçen 5 Kasım günü Tunca Nehri Yalnızgöz Köprüsü yanında içki içip balık tutmaya başladı. Bir süre aldığı alkolün etkisiyle arkadaşlardan biri suya düştü, diğeri de onu kurtarmak için suya atladı. İkisi de sudan çıkamadı ve boğularak can verdiler. Mehmet Makas ve Sadık Çekiç'ten haber alamayan ailelerinin polise durumu bildirmesinin ardından ekipler nehir kenarına geldi ve burada iki arkadaşın içki içtikleri yeri tespit etti. Bunun üzerine çağırılan Edirne Emniyet Müdürlüğü Sualtı Arama Grup Amirliği ile Edirne Arama Kurtarma Derneği (EDAK) ekipleri dün akşam saatlerinde suya düştükleri yerden 500 metre ileride Mehmet Makas'ın cesedine ulaştı.

Havanın kararmasıyla çalışmalara ara veren ve sabah tekrar başlayan ekipler, sabah saat 10.00 sıralarında Sadık Çekiç'in cesedini suya düştüğü yerden 20 metre uzaklıkta bir ağacın dallarının arasında bulundu. Polisin yaptığı incelemenin ardından ise ceset savcının gelmesi için suyun içinde uzun süre bekletildi. Çekiç'in yakınları ise sinir krizleri geçirdi.

BEBEĞİ İLE İZLEMEYE GELDİ

Bu süre içinde ise çok sayıda meraklı, koşarak geldiği nehir kenarında toplandı ve ekiplerin çalışmalarını izledi. Gelenlerin arasında kundaktaki bebeğini kucağına alarak gelen annelerin de olması dikkat çekti. Savcının gelmesinin ardından Sadık Çekiç'in cesedi nehirden çıkartıldı ve yapılan incelemenin ardından botla köprü ayağına getirildi.

Çevrede toplanan kalabalıktakiler de koşarak köprü ayağına kadar geldi ve cesedin cenaze aracına konulmasına kadar yaşananları film gibi izledi. Cenaze aracı ise meraklı kalabalığın arasından klakson çalarak çıkabildi. Sadık Çekiç'in cesedi ise otopsi yapılmak üzere Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Soruşturma sürüyor. - DHA