16 kilogram esrarın yakalandığı operasyonda polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi.
Aydın-Muğla yolunda takibe alınan aracı durdurarak arama yapan polis ekipleri 16 kilo 200 gram esrar maddesi ele geçirirken, operasyonu genişleten polis Aydın, Denizli ve Manisa"da düzenlediği baskınlarla gözaltına aldığı 5 şüpheli adliyeye sevk edildi.
Uyuşturucu madde ile mücadele kapsamında yeni belirlenen stratejik hedefler doğrultusunda, uyuşturucu madde üreten, satan, aracılık eden, nakleden, uyuşturucu madde kullanılmasını kolaylaştıran, gençleri uyuşturucu maddeye alıştıran uyuşturucu şebekeleri ve gruplarına yönelik Aydın"da top yekün bir çalışmaya girişilerek etkin bir şekilde mücadele çerçevesinde Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde, Güneydoğu illerinden Aydın iline yüksek miktarda uyuşturucu madde getiren bir örgütün varlığı tespit edildi. Bunun üzerine 2009 yılı Ekim ayından itibaren Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde ve denetiminde çok yönlü çalışma başlatan Aydın Emniyet Müdürlüğü önceki gün örgütün temin ettikleri uyuşturucu maddeleri kullandıkları araçlar ile öncülü ve artçılı bir şekilde getireceklerinin anlaşılması üzerine, Aydın KOM Şube Müdürlüğü koordinesinde, Denizli ile Manisa KOM Şube Müdürlüklerince yeteri kadar personel ile uygulama noktaları oluşturularak yol güzergahında görevlendirilerek ve ortaklaşa operasyon düzenlendi. Aydın-Muğla yolu üzerinde seyir halinde olan şüpheli araca uzun süre takip eden polis ekipleri, Aydın girişinde şüpheli aracın önünü keserek araçta bulunan iki şüpheliyi gözaltına aldılar. Uyuşturucu madde naklinde kullandıkları araçlarda valizler içinde daralı ağırlığı 16 kilo 200 gram esrar maddesi ele geçirildi. İlk gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda Aydın"da 2 şüpheli, Denizli"de 2 şüpheli ve Manisa"da 1 şüpheli şahıs yakalanarak Aydın"a getirildi.
Bugün sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler L.Ç, S.Ç. M.K, H.K, ve M.K. isimli şüpheliler "Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak İçin Örgüt Kurmak, Yönetmek, Üye Olmak, Uyuşturucu Madde Satın Almak, Nakletmek ve Satmak" suçundan Adli Makamlara sevk edildi.
SON ZAMANLARIN EN BÜYÜK OPERASYONU
Aydın Emniyet Müdürlü Kakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekiplerinin son yıllarda yaptığı en büyük operasyon olan toptancı operasyonunda yakalanan şahısların uzun süredir Aydın"a ve çeşitli Ege illerine toptan uyuşturucu madde getirip sattıkları anlaşıldı. Geçtiğimiz yıllarda bir operasyonda en fazla 13 kilo esrar maddesi ele geçirilirken, bu operasyonda yakalanan 16 kilo 200 gram esrar maddesinin son zamanların en fazla ele geçirilen uyuşturucu maddesi olduğu bildirildi. -iha