ADANA"da oturan 28 yaşındaki Leyla ve 29 yaşındaki Halit Kesen çiftinin kısa süreli seyahat sonrasında yaşadıkları olay film senaryolarını aratmadı. Çiftin içinde 2 kilo altın bulunan çantası, 2 kilo esrar bulunan çantayla karıştırıldı. Çiftin şiyayeti üzerine altın dolu çantayı bağajdan yanlışlıkla alan ve uyuşturucu kuryesi olduğu anlaşılan kişi yakalandı. Keşen çifti altınlarına kavuşmanın sevincini yaşarken, uyuşturucu kuryesinin, “İçinde altın olduğunu bilsem bile almazdım, çünkü benim malım altından daha değerli” demesi şaşırttı.
Bir yıllık evli Kesen çifti, 2 aylık kızlarını da alıp, Gaziantep"in İslahiye İlçesi'nde oturan akrabalarını ziyarete gitti. Kendileri evde yokken, hırsızların düğünlerinde takılan ziynet eşyalarını çalmasından korkan Leyla Kesen, 2 kilo ağırlığındaki altınlarını da çantasına koyup yanlarında götürdü. Adana"ya dönüşte, altınların bulunduğu el çantasını büyük spor çantasına yerleştiren çift, bu çantayı bagaja verdi.

ÇANTAYA BAKINCA ŞOK OLDULAR
Kesen çifti, Yüreğir Otogarı"nda çantayı kontrol ettiklerinde, altınların bulunduğu çantalarının, naylon siyah poşetlerde bir madde bulunan çantayla değiştirildiğini gören şok yaşadı. Haber verilen polis ekiplerinin kontrol ettiği çntadaki siyah poşetlerde 2 kilogram esrar olduğu anlaşıldı.
Harekete geçen Akıncılar Polis Merkezi Amirliği ekipleri, Leyla Kesen"in altınlarının bulunduğu çantayı bir gencin aldığını belirledi. Benzer olduğu için çantaları karıştırıp, kendi çantası yerine Kesen çiftinin çantalarını aldığı saptanan kişinin, otogardan bindiği taksi belirlendi. Bu taksinin, yolcusunu bıraktığı bölgede yapılan aramada, çantaları karıştıran 20 yaşındaki Murat Torun, bir internet kafede internette sohbet ederken yakalandı.

BENİM MALIM DAHA DEĞERLİ
"Uyuşturucu madde bulundurmak ve içmek" suçlarından sabıkalı olan ve uyuşturucu kuryesi olduğu anlaşılan Torun, esrarı Gaziantep"in Nurdağı İlçesi"nde adını bilmediği bir kişiden aldığını, satmak için Ankara"ya gitmeyi planladığını söyledi. Torun"un, “Ben uyuşturucu bağımlısıyım. Çantada altın olduğunu bilmiyordum. Bilseydim de almazdım, benim malım altından daha değerli” demesi polisleri bile şaşırttı.
Altınları kaybolunca üzülen, ancak, yaşanan karışıklıkla uyuşturucu kuryesi zanlının yakalanmasını sağlayan Kesen çiftinin, olayla ilgili ifade verdikleri karakolda altın dolu çantalarını teslim alınca yüzleri güldü. Çift, karakoldan çıkarken fotoğraflarını çeken gazetecilere, “Biz yanlış çantayı almadık” diye espri yaptı.



MİLLİYET