Kiribati Adaları'ndan olan Uein Buranibwe ve Temaei Tontaake adlı balıkçılar, bu takımadalara birkaç kilometre mesafede yol alırken gece saatlerinde kaybolduklarını, bu süre içinde avladıkları ton balıklarını yediklerini, hemen hemen hiç yağmur yağmadığını, deniz suyu içerek hayatta kaldıklarını anlattı.
 
Amerikan sahil koruma biriminin üç gün boyunca arama operasyonu düzenlediği belirtildi. Balıkçılar, uçakların sesini duyduklarını, ancak göremediklerini, balıkçı teknelerine de yardım çağrılarını duyuramadıklarını belirtti.
 
Bir ay sonra balıkçıların teknesi Marshall Adaları'nda bulunan ve yaklaşık 600 kişinin yaşadığı bir mercan adasında karaya vurdu.
 
Balıkçılar, ada halkından anlaşabildikleri tek bir kişinin çıktığını, daha sonra bu kadının Temaei Tontaake'nin 50'li yıllarda denizde kaybolan amcasının torunu olduğunu öğrendiklerini anlattı. Yolunu kaybeden Bairo Amca'nın da bu adaya ulaşmış ve burada evlendiği anlaşıldı.
 
Temaei Tontaake, ''Artık amcamın başına ne geldiğini biliyoruz'' dedi.
 
Balıkçıların daha sonra bu mercan adasından gemiyle Marshall Adaları'nın başkenti Majuro'ya getirildikleri, buradan da Kiribati'ye dönecekleri belirtildi.