İki yıl önce istediği 112 Acil Servis'te hemşire olarak çalışan bir kızı alamayan 22 yaşındaki çılgın aşık ilginç bir senaryo ile hemşireyi kaçırdı. Ancak kızı kaçırırken trafik kazası geçirince yakayı ele verdi. Kazada hem çılgın aşık hem de hemşire yaralandı. Güvenlik güçleri tarafından el konulan olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.
Nazilli'de film gibi kız kaçırma olayı kazayla sona erdi. Edinilen bilgiye göre iki yıl öncesine dayanan karşılıksız aşk olayı, İstanbul'da bir mermer fabrikasında işçi olarak çalışan Adnan Bilgiç'in (22) Burdur'da abisinin düğününde hemşire Ezgi Akol'u görmesiyle başladı. Nazilli Adnan Menderes Devlet Hastanesi'nde 112 Acil Servis Hemşiresi olarak görev yapan Hemşire Ezgi Akol'u (22) arkadaşlık teklif eden Adanan Bilgiç olumsuz cevap alınca Nazilli'ye geldiğinde ailesine kızı istetti. Ancak Akol ailesi de kızları Ezgi istemediği için Bilgiç ailesini geri çevirdi. Bunun üzerine bunalıma giren Adanan Bilgiç aşkına karşılık alabilmek için 3 ay önce hemşirenin oturduğu eve yakın beş katlı bir apartmanın çatına çıkarak intihar girişiminde bulunmuştu. Olay yerine gelen polislerin iknası sonucu son anda kurtarılan Bilgiç, sevdiği kızdan yine vazgeçmedi. Ona sahip olmak için yeni senaryolar üretti. 15 gün önce bir oto kiralama şirketinden bir araç kiraladı. Aynı gün ehliyetsiz olduğu için ve tehlikeli araç kullandığından dolayı Nazilli Trafik Polisleri tarafından ceza yedi. 17 Aralık 2007 günü ise Hemşire Ezgi Akol, Nazilli İlçe Emniyet Müdürlüğüne başvurarak Adnan Bilgiç'in kendisini tehdit ettiğini, göreve giderken sık sık sokak ortasında "Benden başkasına yar olmayacaksın. Seni çok seviyorum" dediğini belirterek şikayette bulundu.
Dün gece yeni bir senaryo kuran Adnan Bilgiç, takip ettiği Ezgi'nin nöbete gittiğini görünce 112 Acil Servis'e Nazilli Evranlı Mezarlığı Tedaş Evleri önünde kalp krizi vakası olduğu yolunda ihbarda bulundu. Nazilli Adnan Menderes Devlet Hastanes'ne bağlı olan 112 Acil Servis Ambulansı, Şoför Burhan Orhan'ın yönetiminde, Dr. Aslı Küçük Ebeoğlu, Sağlık Memuru ile birlikte Hemşire Ezgi Akol'unda bulunduğu araç hemen olay yerine geldi. Ambulansı verdiği adresteki sokakta karşılayan Bilgiç, elindeki silahla araç içerisindekileri tehdit ederek etkisiz hale getirdi. Yanında isimleri Murat ve Erhan olduğu öğrenilen iki kişinin yardımı ile Hemşire Ezgi Akol'u zorla ambulanstan indirerek daha önceden kiraladığı 09 RT 310 plakalı özel otomobile alan çılgın aşık genç hemşireyi de koltuğa bağladıktan sonra olay yerinden kaçtı. Ambulanstaki ekibin hemen polisi araması sonucu sıkı bir takip başladı. Nazilli'den kaçmaya çalışan araç, Nazilli-Bozdoğan yolu üzerinde bulunan Nazilli'ye 13 Km mesafedeki Akçay Sulamama Regülatörüne giden Arpaz virajını alamadı ve takla attı. Yolda kendisine yardım eden iki arkadaşını indirdiği belirlenen Adnan Bilgiç ve kaçırdığı Hemşire Ezgi Akol takla atan aracın içerisinde sıkışıp kaldılar. Kazayı gören diğer araçların polis ve jandarmaya haber vermesiyle olaya yerine gelen itfaiye, polis ve jandarma ekipleri sıkıştıkları araç içerisindeki kazazedeleri yarım saat süren çabanın ardından kurtardılar. Hemşire Akol Nazilli Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kolu ve bacağının kırık olduğu belirlenen hemşirenin hayati tehlikesinin olmadığı bildirildi. Kazada hafif yaralanan Adanan Bilgiç ise Nazilli Adnan Menderes Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak ayakta tedavi edildi. Tedavisi tamamlanan Bilgiç, daha sonra sorgulanmak üzere İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.
haberturk