Shanghai Daily gazetesinin haberine göre dava, tarafların dinlenmesinin ardından girift bir bilmeceye dönüştü. Davanın bir emsaline rastlamadıklarını belirten hakim, "romantizmi, ihaneti ve trajedisiyle tam bir film senaryosu" diye konuştu.

Habere göre, düğünden bir gün önce damadın kayıplara karışması üzerine utancından düğünü iptal etmek istemeyen gelin, "damadın çok hasta olduğu için düğüne katılamayacağı" yalanını uydurarak, töreni devam ettirdi.

Vey Şiaoying adlı gelin, eşinin bir kazaya ya da adli bir vakaya karışıp başına bir şeyler gelmesinden endişe duyarken, düğünden iki gün sonra ortaya çıkan Sun Yü adlı damat, geline boşanmak istediğini ve uzun süredir bir ilişki
yaşadığını anlattı.

Gelin, bu ikinci şokun ardından üçüncü bir şok yaşadı. Çünkü evlenmeden önce Vey'e 694 bin yüen (yaklaşık 150 bin TL) verdiğini iddia eden Sun, açtığı boşanma davasında bu paranın da kendisinden tahsil edilmesini istedi.

Vey, mahkemede, sekiz yıllık birlikteliğin ardından böyle bir şey yaşamayı aklının ucundan bile geçirmediğini, Sun'un bu süre içinde başka biriyle beraber olduğu halde neden kendisiyle evlendiğini anlamadığını söyledi.

Sun'un kendisine bu şekilde utanç verici ve acımasızca davranması nedeniyle tüm yasal haklarını almadan boşanmayacağını belirten Vey, bu durumdan kaynaklanan psikolojik sıkıntılarından ötürü manevi tazminat olarak 50 bin yüen istedi.

Talihsiz kadın, Sun'un bahsettiği 694 bin yüen paranın şahsına değil, kendilerine ev alımı için verildiğini anlattı.

Damat Sun, Vey'in herhangi bir ruhsal sorunu olmadığını belirterek, "Törene gelmememden, benim onunla beraber olmak istemediğimi anlaması gerekiyordu" dedi.

Mahkeme, bu "karışık" ilişkileri incelemek üzere duruşmayı erteledi.