Yakalandığı siroz hastalığı nedeniyle doktorlar tarafından yalnızca üç ay ömrü kaldığı söylenince hayatının son günlerini en iyi şekilde geçirmek için her şeyini satıp savan eski komedyenin hayatı bu kez parasızlık yüzünden karardı.

Daily Mail"in haberine göre, eski bir TV komedyeni olan Dave Ismay karnındaki şişlik nedeniyle doktora gidince kendisine siroz teşhisi kondu.

Doktorlar hayatı boyunca hiç içki içmemiş olan Ismay"e yalnızca üç ay ömrü kaldığını söyledi.

Son günlerini dilediği gibi yaşama kararı alan 64 yaşındaki eski komedyen, daha önce sürekli ertelediği projelerini hayata geçirme kararı alarak bir “yapılacaklar listesiö hazırladı.

Ismay ilk iş olarak da bankadaki birikimlerini çekip kendisine son model bir Mercedes otomobil aldı.

Ardından eşiyle birlikte Avustralya"da uzun bir tatil yapan talihsiz komedyen, İrlanda"da sadece zenginlerin gidebildiği bir golf kulübenü binlerce sterlin ödeyerek üye oldu.

David Ismay bu arada komedyenlik hayatını anlatan bir kitap kaleme alarak kendi parasıyla bastırdı.

Tüm birikimlerini sıfırlayan Ismay aradan 8 ay geçip de hala kaçınılmaz kaderle yüzleşemeyince özel bir kliniğe giderek tekrar muayene oldu.

Yapılan muayenede Ismay"e yanlış teşhis konduğu ve eski komedyenin demir fazlalığından kaynaklanan ve hiç de ölümcül olmayan bir hastalığı bulunduğu ortaya çıkınca, eski komedyen ne yapacağını şaşırdı.

Daha uzun yıllar yaşayacağını öğrenmenin sevinciyle 64 yaşında beş parasız kalmanın üzüntüsü arasında sıkışan Ismay, kendisine yanlış teşhis koyan eski doktorlarına dava açmaya hazırlanıyor.

Milliyet