30. Uluslararası İstanbul Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen, ''Uzun Metrajlı Film Geliştirme Atölyesi''nin dördüncüsü, 13-14 Nisan tarihlerinde yapılacak.

Alınan bilgiye göre, Türkiye'den uzun metrajlı film projelerine açık olacak atölyeyle sinemacılar için projelerini sunacakları uluslararası bir platform sağlamak ve yapım sürecini başlatmaları için gerekli desteği bulmalarına olanak vermek amaçlanıyor.

''Köprüde Buluşmalar Platformu'', Avrupa'dan ve Türkiye'den yapımcı, yönetmen, senarist ve kurum temsilcilerini bir araya getirerek, ortak yapımlara zemin hazırlayan ve uluslararası sinema sektöründe bir geleneğe dönüşen proje geliştirme atölyelerini gerçekleştiriyor.

Atölyede bu yıl da Arte, Eurimages, Fortissimo Films, Binger Lab gibi uluslararası kuruluşlardan gelen temsilciler, proje sahipleriyle finansal plan hazırlama ve profesyonel platformlarda proje sunumu (pitching) üzerine birebir görüşmeler yapacak ve projelerin uluslararası ilişkilerini başlatması için ilk adımlar atılmış olacak.

Seçici Kurul tarafından yapılacak değerlendirmeyle başvurular arasından seçilecek projeler, Proje Geliştirme Atölyesi'ne katılmaya hak kazanacak.

Atölyeye katılacak ulusal ve uluslararası katılımcıların yapacağı değerlendirmenin ardından seçilecek projelere, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen 10 bin dolar para ödülü, Fransız Ulusal Sinema Kurumunca (CNC) verilen 10 bin avro değerinde para ödülü ve 25 bin TL değerinde Melodika Post-Prodüksiyon Destek Ödülü sunulacak.

''Köprüde Buluşmalar Platformu'', Türk sinemacıları için tanışma ve birlikte çalışma fırsatları yaratma zemini de oluşturuyor.

''Köprüde Buluşmalar Atölyesi''ne katılmak isteyen yönetmen ve yapımcılar, başvurularını en geç 31 Ocak tarihine kadar Uluslararası İstanbul Film Festivali'ne online olarak gönderebilecek.