İsrail ordusunun, Kudüs, Batı Şeria ve Tulkarem'de aralarında Filistin Esirler Cemiyeti üyesinin de  bulunduğu, 21 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

Filistin Esirler Cemiyeti'nden yapılan açıklamada, İsrail askerleri tarafından Batı Şeria'da 4, Kudüs'te de 14 kişi olmak üzere 18 Filistinlinin gözaltına aldığı belirtildi. 

 Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin kampı yakınında bulunan Kufr Rai beldesinde, Filistin Esirler Cemiyeti üyesi olan Bilal Ziyab'in evinin aranmasından sonra gözaltına alındığı kaydedildi.

Açıklamada, Ziyab'ın daha önce İsrail hapishanesindeki tutukluluğu sırasında 78 gün boyunca açlık grevi yaptığı ve sağlığının bozulması üzerine serbest bırakıldığı ifade edildi.

Öte yandan, İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamada, Batı Şeria'nın Tulkarem kentinde 2 Filistinlinin gözaltına alındığı bildirildi.

Filistin Esirler Cemiyeti, 12 Haziran'da Gush Etzion yerleşim biriminde 3 Yahudi gencin kaybolmasından bu yana İsrail'in, Batı Şeria'nın çeşitli kentleri ve Kudüs'te bin 4 Filistinliyi gözaltına aldığını açıklamıştı.