Sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerden oluşan kalabalık Cuma Namazı çıkışında Filistin'de hayatını kaybeden vatandaşlar için gıyabi cenaze namazı kıldı. Topluluk saldırıların son bulmasını istedi.
İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları ve sivil ölümleri devam ederken Didim'den yükselen tepkilere bir yenisi daha eklendi. İlçedeki siyasi partiler ve sivil toplum örgütü üyeleri Cuma namazı çıkışında bir araya geldi. Merkez Cami'de Cuma Namazı çıkışında Filistinlilere yardım amaçlı Filistin Atkısı ve Bayrağı satıldı. Yüzlerce kişiden oluşan kalabalık adına konuşma yapan Saadet Partisi İlçe Başkanı Mehmet Peçen “Sevgili kardeşlerim İsrail tüm tepkilere rağmen Filistinli kardeşler üzerindeki kıyımını sürdürmektedir. Yaptığımız etkinlikler kardeşlerimize yanlarında olduğumuzu hissettirelim" dedi.
Mehmet Peçen konuşmasının ardından vatandaşları Filistin'de yaşamını yitiren vatandaşlar için gıyabi cenaze namazı kılmaya davet etti. Gıyabi cenaze namazından sonra savaş ve zulmün son bulması için de dualar edildi. Etkinliğe bayanlar da katıldı.
Topluluk adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Bir Sen İlçe Temsilcisi Şaban Gürsoy “Her görüş ve düşünceden kardeşlerimizle beraber ortak bir hedef için, Gazze'de işlenmekte olan kıyımı tel'in etmek ve ortak tavrımızı göstermek için toplandık. İsrail'i ve Müslüman kıyımını lanetliyoruz. Bu lanetli işi yapanların muhakkak hüsrana uğrayacaklarını ve zaferin inananların ve direnenlerin olacağını haykırıyoruz” diyerek İsrail'in aylardır aç, susuz, elektriksiz kalan Filistin'e yaşattıklarını kınadı.
Şaban Gürsoy açıklamasının devamında “Gazze'ye yönelik Siyonist saldırıda 1000'den fazla Filistinli kardeşimiz şehit edildi. 4 binin üzerinde kardeşimiz yaralandı. Siyonistlerin Filistin halkına yönelik işlemekte oldukları insanlık dışı cinayetlerin ardı arkası kesilmiyor.
Bir balinayı, bir bataklık kuşunu kurtarmak için ortalığı ayağa kaldıran dünya yaşanan soykırım karşısında sessizliğini koruyor. Neredeyse tüm dünya ülkeleri, maalesef Gazze'de yaşanan vahşeti televizyonlarından film izler gibi seyretmekle yetiniyorlar. Birleşmiş milletler, Amerika'nın her zamanki baskısıyla bir kınama kararı bile çıkaramıyor. Batı ülkeleri İsrail'in ağzı ile konuşuyor ve Filistinlileri suçluyor. Bugün devletler sus pus vaziyette iken halklar günlerdir dünyanın dört bir yanında siyonist saldırıyı protesto ediyor. Meydanlarda; 'Siyonist saldırganlığa son' sesleri ve tepkileri yükseliyor. Artık zalimlerin karşısına devletler durmasa da, tüm dünya halkları var. Gazze yalnız değildir ve asla yalnız kalmayacaktır. Filistin sorunu salt Filistinlilerin ya da Arapların sorunu değil, tüm insanlığın ortak bir sorunudur, ortak bir davasıdır. Tüm dünya Filistin halkını yalnız bıraksa da bizler Filistini, Mescid-i Aksa'yı, Gazzeli kardeşlerimizi asla ve asla yalnız bırakmayacağız. Onların her zaman maddi ve manevi yanında olacağız. Buradan Mısır hükümetine de çağrıda bulunuyoruz; Refah sınır kapısını kapatmayın. Bu tutum Gazze'ye yönelik siyonist saldırganlık suçuna iştirak etmek demektir” sözlerine yer verdi.