Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, ''Yunanistan'ın, Filistin'in Ortadoğu'da adil ve kalıcı bir çözüm bulunması yönündeki çabalarını desteklediğini'' söyledi.

Başbakan Papandreu, Atina'yı ziyaret eden Filistin Lideri Mahmud Abbas ile biraraya geldi.

Papandreu, Filistin ile Yunanistan arasındaki ilişkilerin mükemmel olduğunu ifade etti ve İsrail ile barış içinde olacak bağımsız bir Filistin Devleti kurulmasının önemine dikkat çekti.

Filistin'de çözümün Yunanistan için önemli olduğuna dikkat çeken Papandreu, bölge halkının barış ve kalkınma yönünde hareket edebileceğine inandığını söyledi. Papandreu, görüşmelerde çıkmaza girilmesi endişesinin yanı sıra, uluslararası toplumun katkısıyla, tüm taraflar için tatmin edici bir çözüm bulunması yönündeki ümidini de dile getirdi.

Papandreu, görüşmelerin sonuçsuz kalmasının herkes için hayalkırıklığı yaratacağını, esas konunun, tüm taraflarca kabul gören bir çözüm bulunması olduğunu söyledi.

Yunanistan'ın, sorunun çözümüne katkıda bulunmaya hazır olduğunu vurgulayan Papandreu, Filistin'in bir devlet olarak tanınmasının, yalnızca Filistin için değil, İsrail ve bölge geneli için güvenliği garanti altına alacağını kaydetti.

İsrail'de geçen hafta çıkan yangın konusuna da değinen Papandreu, Filistin'in de bölgeye yardım gönderdiğine dikkat çekti. Bunun önemli bir hareket olduğu değerlendirmesinde bulunan Başbakan, doğal afetlerde mücadelede bölge devletlerinin birlikte çalışması yönündeki önerisini de gündeme getirdi.

Mahmud Abbas da, Yunanistan ile Filistin arasındaki ilişkiler için, ''İyi dostlarımız olduğundan eminiz'' diye konuştu.

Yunanistan'ın bölgedeki sorun için her daim adil bir şekilde katkıda bulunduğunu belirten Filistin Lideri, Papandreu ile görüşmelerinde AB'nin rolü konusunun da ele alındığını bildirdi ve Yunanistan'a verdiği destek için teşekkür etti.

Yunanistan'daki mali kriz konusuna da değinen Abbas, ülkenin krizden çıkacağına inancını vurguladı.

A.A.