2012 Londra Olimpiyatları'nın elemelerinde Filistinliler, Batı Şeria'daki karşılaşmada Tayland'la oynayacak. Ancak bu mücadeleyi, öncekilerden farklı kılan bir özelliği var.

Bundan önceki maçları güvenlik gerekçesiyle hep Batı Şeria dışında oynanmak zorunda kalan Filistin milli takımı, Tayland maçıyla ilk kez kendi evinde sahaya çıkacak. .

Ancak yine de bu durum Filistinli futbolcuların, diğer takımların karşılaşmadığı zorluklarla başetmek zorunda olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Oyunculardan bazıları Gazze'de oturan Filistinliler. Batı Şeria'da maça ya da idmana gitmek için bazen İsrailli yetkililerden izin alamıyor.

KAYBETSELER DE SEVİNECEKLER

Filistin futbol takımı dünya sıralamasında 178'inci konumda. Bundan önce Bangkok'ta sahaya çıkan Filistinliler, bu maçı 1-0 kaybetmişlerdi.

Eğer Londra Olimpiyatları'nda oynamak istiyorlarsa, Filistin takımının kendi sahasındaki maçı kazanması şart. Fakat bu maçı kaybetseler bile, Filistinli siyasetçiler yine de mutlu olacak. Çünkü ilk kez Batı Şeria'da karşılaşmaya izin verilmesini, devlet olma yolundaki uzun yolda atılan adımlardan biri olarak görüyorlar.