Filim sahnelerini aratmayan ve zincirleme gelişen trajikomik olay dün sabah 10.55 sıralarında Avcılar Merkez mahallesi, Marmara caddesi üzerinde yaşandı. Mahalle bekçisi olarak Avcılar'da görev yapan Yılmaz S., bir süre önce boşandığı eski eşi Lütfiye S.nin yeni sevgilisiyle yaşadığı sorunlar nedeniyle kendisini arayıp yardım istemesi üzerine, kendisiyle görüşmek üzere Marmara caddesi üzerinde randevulaştığı kafeye  gitti. Kafeye yeni sevgilisi Murat B. ile gelen Lütfiye S. nin sevgilisinin eski eşine hakaret etmesi üzerine başlayan tartışmada silahını çeken Bekçi Yılmaz S., Murat B. yi silahını çekerek ayaklarından vurdu. 

Silah sesi üzerine kafede panik yaşanırken, bölgede görevli olan ve duyduğu silah sesi üzerine tabancasını çekerek olay yerine koşan bir sivil polis memurunun üzerine ise cadde de bulunan taksi durağından ateş açıldı. Hasımları olduğu için silah taşıdığı ve saldırıya uğradığını zannederek sivil polis memuruna ateş açtığı öğrenilen taksici Engin A.nın kurşunlarından sıyrılıp yere yatarak karşılık veren sivil polis memurunun açtığı ateşle taksici Engin A. karnından vurularak yaralandı. 

Olay sonrası yaralılar Engin A. ile Murat B. çevredeki vatandaşların ihbarıyla olay yerine çağrılan resmi polis ve sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılıp tedavi altına alınırken, neye uğradıklarını şaşıran bekçi ile sivil polis memuru ise ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü.