Maçta 1-0 öne geçen Filenin Sultanları 2-1 geri düşmekten kurtulamadı. 4. seti güç bela kazanan ve setleri 2-2'ye getiren Milliler, final setini 15-11 maçı da 3-2 kazanarak yarı finale yükseldi.

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından Hollanda ve Belçika'nın ev sahipliğinde düzenlenen Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda A Milli Kadın Voleybol Takımı yarı finale çıktı. Gruplarda set kaybetmeden çeyrek finale çıkan Filenin Sultanları, ecel terleri döktüğü maçta Almanya'yı 3-2 yendi ve yarı finale yükseldi.

A Milli Kadın Voleybol Takımımız rakibi karşısında maça etkili başladı. Başlarda takımlar karşılıklı ikişer sayı bulurken, ilerleyen bölümde millilerimiz oyuna ağırlığını koydu ve bir anda farkı 3'e çıkardı. Bir ara da 6 sayı fark bulan Filenin Sultanları, setin sonlarına doğru rakibin üstüste sayılarına engel olamadı. Almanya üstüste 4 sayı bulmasına karşın, A Milli Kadın Voleybol Takımımız rakibinin öne geçmesine izin vermedi ve seti de 25-20 önde tamamladı.

İlk sette Neriman 7 sayılık katkı yaparken, millilerimizin en skorer ismi oldu. 3'ü bloktan olmak üzere toplam 6 sayılık katkı yapan Gözde Kırdar setin kazanılmasının mimarlarından biri oldu.

İkinci setin başlarında ilk setin başlarındakine benzer bir senaryo gerçekleşti. Takımlar karşılıklı ikişer sayı bulmasına karşın; Sultanlar, üstüste 4 sayılık bir seri gerçekleştirdi. Filenin Sultanları teknik molaya da 8-3 önde girmesine karşın, dönüşte dengeler Almanya lehine döndü. Almanlar özellikle Anna Kozuch, Wiebke Silge ve Maren Brinker'in sayılarıyla iki kez 4-0'lık seri yakaladı. Bir anda 14-10 geri düşen A Milli Voleybol Takımımız, ikinci teknik mola dönüşünde toparlanır gibi oldu.