Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, bugün başlayacak Avrupa Erkekler Voleybol Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı'na güveniyor.
 
Çek Cumhuriyeti ile Avusturya'nın ortaklaşa düzenlediği şampiyonayla ilgili açıklamalarda bulunan Karabıyık, ''Şampiyonada yer almak, erkeklerde Türk voleybolunun Avrupa'da son yıllardaki gelişiminin en önemli göstergelerinden biri'' dedi.
 
Karabıyık, ''Şampiyonaya, 2007 Avrupa şampiyonu Hollanda ve erkek voleybolunda Avrupa'da önemli seviyede bulunan İspanya katılma hakkını elde edemedi. Erkek milli takımımız eleme sürecinde istikrarlı ve başarılı bir performans göstererek Avrupa'nın en iyi 16 takımı arasında olduğunu bir kez daha kanıtladı'' diye konuştu.
 
Şampiyonadaki rakipler
 
Türkiye'nin şampiyonada A Grubu'ndaki rakiplerini de değerlendiren Erol Ünal Karabıyık, ''Grubumuzda sırasıyla Sırbistan, Avusturya ve Slovenya ile karşılaşacağız. Şu gerçeği unutmamak lazım, Milli takımız dünya sıralamasında 46. sırada yer alıyor. Rakiplerimiz olan Sırbistan 5'inci, Avusturya 73'üncü, Slovenya ise 39'uncu sırada bulunuyor. Burada sadece Avusturya bizim altımızda gözükse de ev sahibi olmanın verdiği avantajla bu farkı kendi lehlerine kapatmak isteyecektir. Ama biz grubumuzdaki tüm müsabakaları kazanabilecek ve sıralaması ne olursa olsun hepsi ile kıran kırana mücadele edebilecek güçte bir takıma sahibiz'' dedi.