Beşiktaş'ın 2018 yılı olağan idari ve mali genel kurul toplantısı BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi'nde başladı. Toplantıda 1 Ocak 2018-16 Eylül 2018 tarihlerinde yer alan yönetim kurulunun idari ve mali yönden ayrı ayrı ibrası oya sunulacak.

Başkan Orman kurulda açıklamalarda bulunuyor;

Beşiktaş nezaketi içerisinde tartışalım. Beşiktaş'ı dışarıda kötü göstermeyelim. Başkan olalı 7 yıl 2 ay oldu. Çok sevindiğim ve çok üzüldüğüm dönemler oldu. Son 2 yılda çok üzüldüğüm dönemler oldu. Top çizgiyi geçmediği zaman bütün değerlendirmeler ona göre oluyor.

'Bu benim son seçimim'

Bugün oruçluyum olabildiğince sakin olmaya çalışıyorum. Bu benim gireceğim son seçim. Tüzüğümüz de ona izin veriyor. Benim de isteğim o şekildeydi. 2012 senesinde göreve geldiğimiz zaman kavram karmaşası vardı. Borcumuz 431 milyon dolardı. Bunlar net borçtu. Alınan avanslar yoktu. Biz o günden sonra alınan avansları yani 62 milyonu ekledik. Mahkemelik dosyaları da ekledik. Sonuçta 581 milyon dediğiniz borç buradan geliyor.

424 milyon dolar borcumuz var bugün. 2012 senesinde bizim o dönemde iki rakibimizle karşılaştırmak istedim. İki rakibimizin de stadyumu vardı. Bütün altyapımız konteynerlerde çalışıyordu. Amatör şubelere çok bir şey yapamadık. Onları finanse ettik. 2012-2018 senesi içerisinde tesislere yaptığımız harcama 470 milyon TL, buna KDV ekli değildir. UEFA sıralamasında 66.sıradaydık bugün 26. sıradayız. 636 milyon TL TV'den gelir. ponsorluk 543 milyon TL, lisanslı ürün 421 milyon TL, UEFA 469 milyon TL, maç hasılatı 352 milyon TL. kira gelireri 237 milyon TL, üye aidat 3 milyon TL, Futbol takımı gideri 1 milyon 908 bin TL. Vodafone Park'ta galibiyet yüzdesi olarak bu sezon kötüydü. İlk yarı 2 tane mağlubiyet aldık. İki şampiyonluk yaşadık 3 senede. Avrupa Ligi çeyrek final oynadık ve Şampiyonlar Ligi'nde namağlup grup lideri olduk.

Genç nesilin espora büyük ilgisi var. Biz de espora yatırım yapıyoruz. 50'den fazla bilgisayarımız var. Çocuklarınıza gelip etkinliklere katılabilirsiniz. Konser alanımız var. 260 amatör grupla çalışma yaptık.