Şehitkamil ilçesine bağlı Aktoprak beldesinde son birkaç ay içinde bazı bağ evlerinde hırsızlık olayları meydana geldi. Bunun üzerine harekete geçen Şehitkamil İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, bölgede hassas bir çalışma başlattı.
Bölgeyi ablukaya alan jandarma hırsızların izini bulmak için olayların meydana geldiği bölgeye yoğunlaştı. Önceki gece takibini sürdüren Jandarma ekipleri Kirazlıbahçe Mahallesi'nde bir bağ evine hırsızların girdiğini tespit etti. Bunun üzerine operasyon için düğmeye basıldı. Hırsızların bulunduğu evi bir süre takibe alan jandarma sahibinin evde olmadığını tespit edince kapıyı çaldı. Bir anda paniğe kapılan içerdeki hırsızlar kaçmaya çalıştı. İçerde hırsızların olduğunu tespit eden jandarma ekipleri ses alamayınca içeri girdi. Hırsızlar eve giren askerleri fark edince arka kapıdan kaçmaya çalıştı. Kaçan şahısları kovalamaya başlayan jandarma gecenin karanlığında izlerini kaybettirmeye çalışan şüphelileri yakalamak için ısrarlı bir takibe başladı.
Jandarmanın ısrarlı takibi sonucunda olayın gerçekleştiği evin yaklaşık 2 kilometre ilerisinde şüphelilerden biri yakalandı. Eve tekrar dönen jandarma burada inceleme yaptı. Şüphelilerin hırsızlık sırasında acıktığı ve bu nedenle dolapta bulunan malzemelerle ciğer kavurup yedikleri ve ardından da çay demleyerek içmek istedikleri tespit edildi. Yemek yedikten sonra çay demleyen hırsızların, çaylarını içemeden takipte olan jandarmaya yakalandıkları öğrenildi.
Öte yandan gözaltına alınan şüphelinin ifadesi doğrultusunda diğer bir şüpheliyi de yakalayan jandarma her 2 şüphelinin de ifadesine başvurdu. Şüphelilerin bölgedeki hırsızlık olaylarına karıştıklarını doğrulayarak suçlarını itiraf ettikleri öğrenildi. Jandarma bu operasyonla 11 ayrı evden meydana gelen hırsızlık olayını aydınlattı. Hırsızların özellikle bölgede bağ evi olarak bilinen, bürokrat ve işadamlarına ait olan dinlenme evlerinde bu olayı gerçekleştirdikleri tespit edildi. Şüphelilerin birkaç ay içinde bu evlerden binlerce TL değerinde elektrik, elektronik ve işadamlarına ait değerli eşyaları çaldıkları öğrenildi. Şüpheliler H.İ.K. ve İ.P. jandarmada alınan ifadelerinin ardından adli makamlara sevk edildi.