Antalya'nın Lara bölgesindeki Güzeloba semtinde bulunan 277 dönümlük alan, orman arazisi vasfından çıkartılarak 1929 yılında Hazine tarafından satıldı.
Araziye, yıllar içinde belediye imar uygulamaları ile konut yapıldı. 1948 yılında Orman Bakanlığı'nın açtığı ve 2006 yılında sonuçlanan dava ile bölgede 55 dönümlük alan, yeniden orman sahası olarak kabul edildi.
Ancak bu sırada Karadeniz fıkralarını aratmayan bir olay yaşandı. Söz konusu orman sahasının sınırına denk gelen 46 daireden oluşan apartmanın 12 dairelik batı kısmı orman sahası dışında, 34 dairenin bulunduğu doğu kısmı ise orman sahası içinde kaldı. 2008 yılında saha içine giren konut ve işyerleri boşaltıldı.

Ev sahipleri tepkili
Boşaltılan dairelerin sahipleri, 4 yıldır evlerine dönmenin hayalini kuruyor. Evlerine geri dönmeye çalışan vatandaşlar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'ndan yardım istiyor.
Bölgedeki vatandaşların tapularını bizzat devletten satın aldıklarını ve tapularında şerh olmadığını belirten Adnan Kaya, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. Kaya, "Belediye imar uygulaması yapmış, herkese inşaat ruhsatları verilmiş. Hukuki tüm sorumluluklar yerine getirilmiş ancak tapularda davaya ilişkin bir şerh konulmuş olmadığından dolayı satın alan herkes yıllar sonra polis zoruyla çıkartıldı" dedi.
Tapuya neden şerh konulmadı
Apartmandaki dairesinden çıkartılan Ruşen Ersoy ise 1998'de kaba inşaatı bitmiş vaziyette kooperatif aracılığıyla tapulu şekilde daire satın aldıklarını ve 10 yıl oturduktan sonra ormancılardan boşaltılmasına yönelik bir tebligat almalarıyla şoke olduklarını söyledi. Ersoy, "Peki burası orman arazisiydi neden tapulara şerh konulmadı? Neden bizi dışarılara attılar? Evimiz de harap oldu, biz de harap olduk" diye konuştu.
Aynı binada kiracı oldu
Çamaltı Apartmanı'nın 2'nci katında kendisine ait bir dairesi varken, dairesi orman sahası içine giren tarafta olduğu için çıkartılan Mustafa Oral, aynı apartmanda orman sahasına girmeyen taraftaki 6'ncı katta bulunan daireye kiracı olarak taşındığını anlattı.