Hastalık nedeniyle domates üretiminde bu yıl yüzde 50 ile yüzde 10 arasında verim düşüşü yaşandığını belirten Dalama Belediyesi ve Sulama Birliği Başkanı Nihat Aktakka, Tarım İl Müdürlüğü ve Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi yetkililerinden sorunun çözümü için destek beklediklerini söyledi.
Bu yıl yaşanan sorunla ilgili gerekli bilgileri ve hastalıklı fidelerden aldıkları örnekleri ilgili birimlere verdiklerini belirten Nihat Aktakka, yaşanan sorun nedeniyle Aydınlı domates üreticisine destek verilmesi gerektiğini ve kredi çeken üreticilerin kredi faizlerinin ertelenmesini talep ettiklerini kaydetti.
Dalama Beldesi merkez olmak üzere Aydın’da domates üretimi yapan binlerce çiftçinin olduğunu ve bu yıl yaşanan sorun nedeniyle çiftçilerin sıkıntılı olduğunu belirten Aktakka, “Uzun yıllardan beri bölgemizde domates üretimi yapılıyor. Bu yıl domates fidelerinde görülen bu hastalık üreticiyiz zora soktu. Henüz nedeni de tespit edilemeyen bu sorunun bir an önce çözülmesini bekliyoruz” dedi.