Yürütülen çalışmalar kapsamında Aydın İl Müftülüğü ve din görevlilerinin katkılarıyla Umurlu Bölge Yatılı Kuran Kursu bahçesinde çok sayıda meyve fidanı dikildi. Töre Aydın Valisi Mustafa Malay, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Tarım İl Müdürü Sadettin Öztürk, İl Müftüsü Hıdır Bayrak, Tarım İl Müdürlüğü Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürü Şakir Karakaya, AK Parti Aydın İl Başkanı İsmail Hakkı Eser ve davetliler katıldı.
Ağaç varlığının tükenmesinin beraberinde birçok sorunu getireceğine değinen Vali Mustafa Malay, toplumun tüm kesimlerinin bu bilinçle devam eden ağaçlandırma çalışmalarına katılması gerektiğini söyledi. Ağaçlandırma çalışmalarının sadece ilgili kurumlara bırakılmasının yanlış bir davranış olacağına belirten Malay “Tüm halkımız bu çalışmalara katılmalı. Türkiye'nin neresine gidilirse gidilsin, mesleği ne olursa olsun ağaç sevgisi toplumun her kesiminde yaşatılmalı. Biz vatandaşları ağaç dikmeye teşvik ediyoruz. Meyve vermeyen, ürünü olmayan ağaca ihtiyacımız yok. Ağacın her türlüsü faydalı fakat, esas hedefimiz ürün veren ağaç dikmek. Ağaç dikmek doğuracağı olumlu sonuçlarla birlikte, aynı zamanda dini bir vazifedir. İslamiyet dini ağaç dikimine ve korunmasına büyük önem vermiş. Peygamberimiz Hz. Muhammet 'Kıyametin kopacağını dahi bilseniz, elinizdeki fidanı dikiniz' hadisi şerifleriyle bu önemi gözler önüne seriyor. Onun için mümkün oldukça, uygun olan her yere ağaç dikmeye özen gösterelim” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Vali Malay, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet erdem ve protokol üyeleri tarafından Umurlu Bölge Yatılı Kuran Kursu bahçesine çeşitli meyve fidanlarının dikimi gerçekleştirildi.