Aydın"da son bir ay içerisinde neredeyse Fidan dikimi seferberliği başladı.
Bir yandan, Aydın Belediyesi, diğer yandan Yeşil Aydın Güçbirliği Platformu, bir taraftanda Tema vakfı tarafından başlatılan fidan dikimi kampanyaları yoğun ilgi görüyor.
İlk Olarak geçtiğimiz ay Aydın Belediyesi"nin başlattığı projede her mahalle yeşillendiriliyor.
Aydın Belediyesi, Tema Vakfı işbirliği ile geçtiğimiz ay başlatılan fidan dikim kampanyasında 1 ay içerisinde yaklaşık 10 mahalleye toplam 600 fidan dikti.
Turunç fidanından, süs eriğine, mavi selvi"den limon fidanına, taflan fidanından pitosprum fidanına kadar değişik cinslerde dikilen fidanlarla Aydın"daki mahallerde yeşil bir görünüm sağlanacak.
Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin mahalleleri ağaçlandırma projesi ile ilgili yaptığı açıklamada, her mahallenin görünümünü değiştirmek için çeşitli fidanlarla yeşillendirmeyi amaçlıyoruz diyerek şunları söyledi, “Geçtiğimiz aydan itibaren yaklaşık 10 noktada 600"e yakın fidan dikimi gerçekleştirdik. Bu sayıyı her geçen gün arttırarak fidan dikimine devam edeceğiz. Aydın"ın her yeri yeşillenene kadarda durmaya niyetimiz yok” dedi.
Belediye Başkanı Ortekin fidan dikimlerine katılarak kendi elleriyle fidan dikimlerini gerçekleştiriyor.
“Benimde Bir Ağacım var” isimle projenin sahibi ise Yeşil Aydın Güçbirliği Platformu ile Umurlu Beldesi tarafından başlatıldı ve Adnan Menderes Üniversite Ziraat Fakültesi ise bu projeye destek verdi. Bu projede ise Aydın ve çevresine yaklaşık 10 bin adet fidan dikimi hedefleniyor.
Başlatılan fidan dikimi kampanyaları halk tarafından da ilgi görürken vatandaşlar ise dikilen fidanları kendi malları gibi koruyacaklarını bildirdiler.
aydınpost haber servisi