İtalya Ekonomik Kalkınma Bakanı Claudio Scajola, dünyanın önde gelen otomobil firmalarından Fiat'ın hükümetten hurda indirimini devam etmesini isterken İtalya'daki üretimini durdurma kararı almasını eleştirdi.

Scajola yaptığı açıklamada, hükümetin sendikalar ile Fiat'ın İtalya'daki üretim tesislerini yeniden organize etme planını görüşürken Fiat'ın söz konusu kararını ''zamansız'' olarak niteledi.

Fiat üst düzey yönetimi cuma günü hükümet ve sendika yöneticileri ile Fiat'ın Sicilya'nın Termini İmerese üretim tesisini yüksek üretim maliyeti nedeniyle 2011 yılında kapatma kararını görüşecek. Fiat aynı zamanda Ocak ayı sonunda sona erecek olan hurda indiriminin sektörün hala desteklenmeye ihtiyacı olduğu gerekçesiyle devam etmesini istiyor.

Sendikalar Fiat'ın Termini İmerese tesislerini kapatma kararını protesto etmek amacıyla gelecek hafta 4 saat süreyle greve gitmeye hazırlanıyor.

Eski model arabaların yenileri ile değiştirilmesi kampanyasının uzun vadede piyasadaki istikrarsızlığa bir ilaç olarak gördüklerini ifade eden Scajola, hükümetin söz konusu hurda indiriminin daha dar bir anlamda sürdürmeye niyetli olduğunu, bugüne kadar 900 bin aracın çevre dostu yenileri değiştirildiğini bildirdi.

Fiat dün yaptığı açıklamada, otomobil satışlarında hızlı düşüş nedeniyle İtalya'da yaklaşık 30 bin kişinin çalıştığı üretim tesisisin 22 Şubat-7 Mart tarihleri arasında kapatma kararı alındığını bildirmişti.