FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında meslekten ihraç edilen ve  tutuklanan eski Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ile Hakimler ve Savcılar  Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerinin yargılanmasına devam edildi.

İlk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9. Ceza Dairesince, Yargıtay  ek binadaki salonda görülen duruşmaya, tutuksuz sanık Güngör ile avukatı  katıldı. Savunmasında örgüt üyesi olmadığını ileri süren Güngör, suçlamaları  reddetti, beraatini istedi. Sanık Mesut Güngör ve avukatının savunmasını tamamlaması üzerine  duruşmaya ara verildi.

Daha sonra Yargıtay 9. Ceza Dairesi heyetinin aldığı karar, heyete  başkanlık yapan Daire Üyesi Maruf Alikanoğlu tarafından okundu.

Karara göre sanık Mesut Güngör'e, "FETÖ'ye üye olmak" suçundan, Türk  Ceza Kanunu'nun (TCK) 314/2. maddesi gereğince alt sınırdan uzaklaşılarak 6 yıl  hapis cezası verildi. Terör suçlarında cezanın yarı oranında artırılmasını öngören 3713  Sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 5/1 maddeleri uyarınca sanığa verilen ceza 9  yıla çıkarıldı. Sanığın duruşmalardaki hal ve tavırları nedeniyle TCK'nin 62.  maddesindeki indirim uygulanarak ceza 7 yıl 6 aya indirildi. Mahkeme heyeti, Güngör hakkında adli kontrole ve yurt dışına çıkış  yasağına da hükmetti. Karara karşı temyiz yoluna başvurulabiliyor. Temyiz istemini, Yargıtay  Ceza Genel Kurulu görüşecek.