Bu yıl 19 Haziran- 19 Temmuz tarihleri arasında ikincisi yapılacak olan Meandros Festivali"nin hazırlık toplantısı Güllübahçe"deki Meandros evinde yapıldı. Toplantıya Toplantıya Didim Meandros Derneği Üyeleri, Didim Derneği Başkanı Mehmet Soysalan, Güllübahçe"den ve Söke"den Meandros Üyeleri, DİKSAD Başkanı Ersin Koçbaş, Yenidoğan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Bekaittin Sezer katıldı.
Toplantıda konuşan Meandros Festivali Didim Koordinatörü ve aynı zamanda Meandros Derneği yönetim Kurlu Üyesi Başak Kamacı, “Bu festivalin ilkini geçen yıl yaptık. İlk etapta belediyeleri bir araya topladık. Bu festival bölgesel olması sebebiyle Türkiye"de tek festival olma özelliği taşıyor. Festivalin bu yıl ki modeli geçen yıldan farklı olmayacak, sonuçta biz bu festivalde kentlerin yerine köylerde, tarihi, doğal ve kültürel yerlerde yapmayı istedik ve geçen yıl böyle de oldu” dedi.
Kamacı, bu yıl ki festivalin 19 Haziran–19 Temmuz tarihleri arasında olacağını kaydederek, “Bu yıl ki festival 5 haftalı bir festival, yapacağımız etkinlikler bu anlamda çok önemli. Bu anlamda bu toplantıyı değişik fikir ve öneriler için düzenledik” diye konuştu.
Karşılıklı görüş alış verişler neticesinde geçen yıl yapılan sosyal etiklikler, yürüyüşler, konserler konusunda fikir birliğine varıldı. Toplantıya Kuşadası temsilcilerinin de katılmaması sebebiyle toplantının detayları ve Festivalin Tertip Komitesinin belirlenmesi amacıyla Önümüzdeki hafta yeniden toplantı yapılmasına karar verildi.