Didim, Kuşadası, Söke ve bağlı belde ve köylerinde içinde yer aldığı Meandros Festivali 1 ay boyunca yapılan etkinliklerle sürdürüldü. Kapanış programına Akbük Belediye başkanı M. Erçin Sandalcı ve eşi, Didim Belediye başkanı Mümin Kamacı, Bafa Belediye başkanı Zühra Dönmez, İl Kültür Müdürü Nuri Aktakka,CHP Gurup başkan Vekili Kazım Er, İl Genel meclis üyesi M. Cahit Kaya,Dondurmam Gaymak filminin yönetmeni Yüksel Aksu, Akbük Belediye meclis üyeleri Gazi Gökçe,Avni Akgün,Şerife Bayrak,Coşkun Yetiş,Mustafa Demirbaş,Selma Ünlü,Didim Belediye meclis üyesi Ahmet Turan Özdemir,Didim Eski Belediye başkanı Mehmet Soysalan,çok sayıda yerel sanatçı muhtarlar ve halk katılımı oldu.
Festivali programının açılış konuşmasını yapan Meandros Festivali Komite Başkanı Başak Kamacı “Geçen yıldan farklı olarak, etkinliklere, bu yıl tüm sivil toplum örgütleri de katılarak, bizlere güç verdiler. Sıfır maliyetle başladık, bu nedenle afiş, broşür bastıramadık. Bir ay boyunca sürekli çalıştık, çocuklar için etkinlikler düzenledik, sanatsal gösterimler düzenledik. Çok yorulduk ama son derece keyifliyiz, inşallah seneye 3.açılış kokteylinde tekrar görüşürüz, hepinize ve emeği geçenlere ayrıca, kapanış kokteyli için bizlere ev sahipliği yapan, Akbük belediye başkanı Mehmet Erçin Sandal"cıya çok teşekkür ediyorum” dedi.
Akbük Belediye Başkanı M. Erçin Sandalcı ise, “Biz belediye olarak ilk kez bu yıl katılımda bulunduk, ancak sadece resim sergisine ve bu kapanış kokteyline ev sahipliği yapabildik, ama önümüzdeki yıllarda daha aktif rol almak ve birçok aktivitelere katılmak istiyoruz, bu yıl destek olabildiysek ne mutlu bize emeği geçen herkese ve katılımcılara teşekkür ediyorum” diye konuştu. Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise, şunları söyledi: “Bölgede adeta marka haline gelen Meandros festivaline, bundan böyle daha fazla önem vereceğiz. Bölgemizin adını daha iyi duyurabilmek için çalışma tempomuzu yükselterek, daha çok etkinliklerle gündemdeki yerini koruyacağız. Bu yılki etkinliklere katkıda bulunan tüm çevre belediyelerimize muhtarlarımıza ve katılımcılara teşekkür ediyorum”
İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka da, şöyle konuştu: “19 Hazirandan beri devam eden festivalimiz, bölgemiz için çok önemli çünkü turizm demek artık sadece deniz demek değildir, tarihimiz ve kültürel yapımızın da tanıtılması için herkese görev düşüyor. Bu nedenle de Meandros Festivali komitesi ve emeği geçen, katkıda bulunan herkese teşekkürler ediyorum” Festivalin onur konukları arasında yer alan Yönetmen Yüksel Aksu, “Kosova"dan yeni döndüm ve hiç dinlenmeden buraya geldim. Ege, dünya uygarlığının çok önemli bir bölgesini oluşturuyor, çünkü buraya yüzlerce binlerce halk gelmiş, gitmiş, bu kültürel değeri dünyaya anlatmamız gerek, o nedenle şimdiden müjdesini vermek istiyorum, bu bölgede bir film çekmeyi düşünüyorum. Meandros festivalinin üç beş gün değil de bir aya yayılması çok dikkat çekti, yöresel sanatçılarımızın yanında, aydınlar ve elit kesiminde dikkatini çekti gerçekten önemli bir olay Türkiye"nin bu ortama ihtiyacı var bu nedenle bu projeyi çok değerli buluyorum, tekrar teşekkür ederim” ifadelerini kullandı. Yaklaşık 2 saat süren kapanış programında davetlilere ikramlarda bulunulurken, Akbük, Didim, Bafa Belediye Başkanlarına ve festivalde emeği geçenlere teşekkür plaketi verildi.