15 Ocak cumartesi günü Selçuk şehir merkezinde saat 13:00"te kortej yürüyüşü ile başlayacak olan festivalin ilk gününde “En süslü deve” seçimi yapılacak.
Otantik süslerle giydirilmiş develer arasındaki bu görsel yarışmanın ardından akşam deveciler arasında bir gelenek olan tanışma yemeği yapılacak. Geçtiğimiz yıllarda en iyi biçimde organize edilen deve güreşi festivallerinin bu yıl 29. su yapılıyor. Güreşler her yıl on beş bini aşkın yerli ve yabancı güreş tutkunu tarafından izleniyor. 16 Ocak Pazar günü saat 10.00 da başlayacak güreşlerde Aydın, Manisa, Balıkesir ve Çanakkale bölgelerinden katılacak çok ünlü 110 pehlivan deve kıran kırana mücadele edecekler. THK Selçuk Şubesi güreşler esnasında paraşütle atlama gösterisi sunarak güreşleri daha da renklendirecek.
Her yıl Selçuk"un dünyaca ünlü Pamucak bölgesinde düzenlenen deve güreşleri, iddialı güreşlerin yanı sıra dünyada en kalabalık katılımcı ile düzenlenen piknik ve mangal keyfi görüntülerine de sahne oluyor. Güreşlere katılan binlerce yerli ve yabancı güreşsever güreşleri heyecanla izlerken aynı zamanda yanlarında getirdikleri mangalları yakıp pişirdikleri sucuk ve etleri afiyetle yiyip içkilerini yudumluyorlar.
29. Selçuk- Efes Deve Güreşi Festivalinin her yıl olduğu gibi bu yıl da başarıyla geçmesi için tüm hazırlıkların tamamlandığını belirten Belediye Başkanı H. Vefa Ülgür “Selçuk-Efes Kültür ve Turizm Vakfı tarafından organize edilen ve Selçuk Belediyesinin maddi ve manevi katkıda bulunduğu ve her yıl tanınmış tülüler in katıldığı festivalin deve neslinin korunması başta olmak üzere ilçe tanıtımına ve sosyal yaşamın renklenmesine önemli katkıları oluyor” dedi.