Japonya'da yayımlanan Myu-jin Dergisi'nin Kasım-Aralık sayısında, 26 Kasım-16 Aralıkta yapılacak Uluslararası Antalya Piyano Festivali ve festivalin sanat yönetmeni dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say'a yer verildi.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, dergide, ''Türk müzisyen'' denildiği zaman akla gelen ilk ismin Fazıl Say olduğuna dikkat çekildi. Dergide, Say'ın caza uyarladığı ''Mozart piyano sonatı, Alla Turca'' ve üst üste kayıtlar yaparak piyano edebiyatının sınırlarını zorladığı ''Bahar Ayini'' gibi parçalarla, dinleyicilerin beklentilerini aşan olağanüstü bir performans sergilediği vurgulandı. Klasik müziğin ön planda olduğu festivalin, Türkiye'nin güneyinde yer alan turizm şehri Antalya'da yapılacağına dikkat çekilen yazıda, Antalya'nın tanıtımının yanı sıra festivalin başarısının da altı çizildi.

Japonya'nın tanınmış caz piyanisti Yosuke Yamashita ve grubunun da 11. Uluslararası Antalya Piyano Festivali'nde sahne alacak sanatçılar arasında olması, dergide ön plana çıkarılan bir başka konu oldu. Dergide ayrıca festivalde dünyaca ünlü sanatçıların da yer alacağı belirtildi.

Açıklamada, dünyaca ünlü sanatçıları Antalya'da buluşturan ve uluslararası başarısıyla Antalya'nın tanıtımına büyük katkı sağlayan festivalin, bu yıl Japon basınını da ağırlayacağı bildirildi. Japonya'nın tanınmış televizyon, radyo, gazete ve dergilerinden basın mensuplarının, Antalya'ya gelerek festivali izleyecekleri vurgulanan açıklamada, Japonların büyük ilgisini çeken festivalde önümüzdeki yıllarda ise Ryuichi Sakamoto, Hiromi Uehara ve Nobuyuki Tsuji gibi dünyaca ünlü Japon sanatçıların da yer alacağı belirtildi.