Cannes Film Festivali'ne son filmini yetiştiremeyince katılmama kararı alan yönetmen Fatih Akın, iki yıldır emek sarfettiği filmini aceleye getirmek istemediğini içine sinmeyen sahneleri yeniden çektiğini söylüyor ve ekliyor: "Bizim için festival değil film daha önemli"


Fatih Akın Cannes'a katılmak için 2 yıl çalıştıklarını belirterek, 'Ancak bir zaman sonra filmin yetişmeyeceğini kabullenmek zorunda kaldık. Kesim çalışması dışında, bazı sahnelerden memnun kalmadığım için ek çekimler yapmak istiyorum. Üzerimizdeki baskıyı kaldırdık ve Cannes'e gitmemeye karar verdik. Bizim için film önemli, festival değil' şeklinde konuştu. Filmin bu yıl sonunda gösterime girmesini planladıklarını ifade eden Akın, filmin daha önce İtalya'daki bir festivalde gösterilebileceğini, Cannes'ın dünyanın en önemli film festivali olduğunu ve orada gösterilmesini çok istediğini, ancan tamamlanmamış bir filmin kendisine yarar sağlamayacağını kaydetti. 'Soul Kitchen'in' Hamburg kentiyle ilişkisini gösteren çok özel bir film olduğunu ifade eden Akın, bu filmin Hamburg'a bir aşk ilanı olduğunu kaydetti. 'Duvara Karşı' ve 'Yaşamın Kıyısında' adlı filmlerinden sonra kendisinde sadece ciddi konuları ele aldığı hissinin uyandığını belirten Akın, bir kez daha ciddi bir film yapmaya dayanamayacağını, hayatın, ciddi olmanın yanı sıra gülmeyi, bazı şeyleri hafife almayı da kapsadığını söyledi.Sadece ciddi filmler ile başarılı olduğu için bu başarıya hizmet etmek istemediğini kaydetti.
KAMERA ÖNÜNE GEÇECEĞİM

Son filminin yabancı bir Avrupa filmi olarak Türk izleyicisinin karşısına çıkacağını söyleyen Akın ayrıca artık kamera önüne de geçmek istediğini dile getirdi. Bunu oyuncu olmak ya da kamera önünde kendisini iyi gördüğü için değil, kendisini geliştirmek adına yapmak istediğini ifade eden Akın, 'Soul Kitchen' filminde oyunculara karşı çok sabırsız davrandığını, kendisinin de oyunculuk yapması durumunda oyunculara daha duyarlı ve anlayışlı davranabileceğini sözlerine ekledi.