Edinilen bilgiye göre, düzenlenecek “Dövme Festivali” hazırlıkları kapsamında Çalış Plajı yakınlarındaki festival alanında çevre düzenlemesi yapan görevliler, iş makinesinin de yardımıyla sazlıkları yerlerinden sökmeye başladı. Görevliler bu sırada, sahile 300 metre uzaklıktaki sazlıkların arasında oluşturulmuş yaklaşık 500 metrekare genişliğinde Hint keneviri tarlasını fark etti. Festival komitesi üyeleri, durumu Fethiye Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliğine bildirdi. Bölgeye gelerek inceleme yapan polis ekipleri, bir hortumla sulandığı anlaşılan tarlada toplam 2 bin 330 kök Hint keneviri bulunduğunu belirledi. 
 
Hint kenevirlerini köklerinden söken polisler, daha sonra imha etti. Tarlayı oluşturan kişi ya da kişilerin yakalanması için araştırma başlatıldı. Dövme Festivali Komite Başkanı Ahmet İlker Kaya, “9-11 Eylül tarihleri arasında yapılacak festival ile ilgili olarak bu boş alanı temizletiyorduk. İş makineleri çalışırken sazlıkların arasında Hint keneviri tarlası ortaya çıktı. İki insan boyu kadar uzamış Hint kenevirlerini görünce oldukça şaşırdık” dedi. Bu arada, geçen hafta yine Fethiye'de bir un değirmenine düzenlenen operasyonda yüksek miktarda esrar ve Hint keneviri ele geçirilmişti. (AA)
Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde şehit olan askerlerden Ağrılı Vefa Çelik'in sosyal paylaşım sitesinde son olarak yayınladığı, "Kısmetse dönerim" mesajı yürekleri dağladı.
Diyarbakır'da şehit düşen Ağrılı Jandarma Komando Er Vefa Çelik'in, askerlik görevini yerine getirirken çarşı izinlerinde sosyal paylaşım sitesinden paylaştığı son mesajları ortaya çıktı. Son sözleri yürekleri burkan şehidin askere gitmeden önce kardeşi Hasan Vefa Çelik ile birlikte iş aramak için Aydın'da yaşayan amcası Fecri Çelik ve ablası Semra Kaya'nın yanına geldiği öğrenildi. İki kardeşten Vefa Çelik'in, iş bulamayınca kardeşini Aydın'da bırakarak baba ocağı Ağrı'ya döndüğü ve bir süre ailesinin
yanında kaldıktan sonra askere gittiği ifade edildi.
7 aylık asker olan ve tezkere almak için gün sayan Vefa Çelik, askerlik görevi sırasında çıktığı çarşı izinlerinde internet üzerinden arkadaşları ve ailesiyle görüşüyordu. Kendisine ait paylaşım sayfasında Türk bayrağı, keskin nişancı tüfekleri, mermiler ve şarjörlerin yer aldığı bir fotoğraf yayınlayan Çelik'in, mermilerle, "Kısmetse dönerim" ifadelerini yazdığı görüldü.
En son 09 Temmuz 2011 Cumartesi günü saat 13.47'de paylaşım sitesini ziyaret eden Çelik, arkadaşlarının gönderdiği fotoğraf ve şarkılara yorum yapmış. 04 Temmuz 2011 Pazartesi günü saat 19.22'de internete giren Çelik, "Şafak atarsa 124" ifadesini paylaşarak tezkeresi için gün saydığını ifade etmiş. Vefa Çelik'in şehit olmadan 6 gün önce paylaştığı fotoğraf ve yorumları paylaşım sitesinde en çok görüntülenen başlıklar arasında yer alırken, özellikle, "Kısmetse dönerim" ifadesi ailesi ve arkadaşlarının
büyük üzüntü yaşamasına neden oldu.